Blijf op de hoogte van onze activiteiten.

22 t/m 26 augustus tussen 21.00-23.00 - reserveren verplicht

ALIUNDE - Beleef de futuristische wereld van de Romeinen

Beleef de bijzondere voorstelling ALIUNDE tijdens het Cultura Nova festival in het Thermenmuseum!

ALIUNDE is een filminstallatie die je meeneemt door de tijd: nu, toen en de toekomst. Wat als we ons voor één moment in andere werelden kunnen verplaatsen en daar geen raket voor nodig hebben?

ALIUNDE is een visueel experiment waarbij aan de hand van de nieuwste technologische ontwikkelingen een kijkvenster wordt geopend naar de wereld van de Romeinen. Door middel van AR (Augmented Reality) en videoprojecties is een filminstallatie gecreëerd rondom de resten van Nederlands enige opgegraven Romeinse badhuis in Coriovallum (Heerlen). Een museale ervaring die op deze manier niet eerder heeft plaats gevonden. In het mystieke ALIUNDE kijk je letterlijk met een futuristische bril naar de Romeinse wereld.

Vondsten zullen herrijzen uit hun gesteente en je zal oog in oog komen te staan met Romeinen en hun bouwconstructies. Dat op de plek waar het water - oorsprong van leven - de mensen aantrok van elders: ALIUNDE.

ALIUNDE gaat in première tijdens Cultura Nova 2017 in het Thermenmuseum in Heerlen. ALIUNDE is een productie van studio AKATAK in co-productie met Cadac Group, VIA ZUID, Cultura Nova, Thermenmuseum en Cinesud. Lotte Milder (AKATAK) is een nieuwe maker, die steun krijgt van VIA ZUID, Limburgs talentmakelaar en coproducent in de podiumkunsten.

22 t/m 26 augustus tussen 21.00-23.00 u in het Thermenmuseum, Heerlen.

Kaarten te bestellen via www.culturanova.nl. Reserveren verplicht voor tijdblokken van 20 minuten, voor maximaal 10 bezoekers per keer.

- Duur: 20 minuten
- Met het kaartje van de voorstelling ontvang je een jaarkaart voor het Thermenmuseum voor
2017!

Aanvraag