Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze activiteiten.

Tentoonstelling
rondom het onderzoek naar het Heerlens Romeins Badhuis

Bouwen om te baden

Over het onderzoek naar de bouw van het Romeinse badhuis

Nog te zien tm 17 juli - Grijp nu nog je kans!

In het Thermenmuseum bezoekt u de tweede tentoonstelling rondom het onderzoek naar het Heerlens Romeins Badhuis. Deze tentoonstelling laat zien hoe de Romeinen met de introductie van nieuwe materialen en technieken de bouwkunst en architectuur blijvend hebben veranderd. Tegenwoordig bouwen we nog steeds met baksteen, leggen we dakpannen en plaatsen we vensterglas, ook een Romeinse vinding.

Specialisten vertellen 
In de tentoonstelling nemen de specialisten uit het onderzoeksteam de bezoeker mee in hun onderzoek en laten ze zien hoe ze op zoek gaan naar sporen die de Romeinen op de bouwmaterialen hebben achtergelaten; informatie die helpt bij het reconstrueren van het verhaal van het badhuis, het best bewaarde Romeinse gebouw van Nederland.

Thermenmuseum Heerlen
In het Thermenmuseum in Heerlen vindt u de indrukwekkende restanten van een Romeins badhuis, de thermen. Het is het best bewaarde Romeinse (publieke) badgebouw van Nederland. Het museum heeft daarnaast een gevarieerde collectie gebruiksvoorwerpen uit de Romeinse tijd, afkomstig uit Coriovallum - de Romeinse stad die onder Heerlen ligt.

Entree en openingstijden
De nieuwe expositie is tot en met juni 2017 te bezoeken op dinsdag t/m vrijdag 10.00 uur tot 17.00 uur; zaterdag, zondag en feestdagen 12.00 uur tot 17.00 uur. Entreeprijzen: volwassenen € 7,75 Jeugd 4-12 jaar: € 6,75. Een entreekaart geeft toegang tot het gehele museum, waaronder het Romeinse badhuis en de expositie Romeins Zuid-Limburg, het hele verhaal.

TIP: Iedereen die het Thermenmuseum bezoekt, ontvangt een toegangskaart die de rest van 2017 geldig is.

 

 

 

Aanvraag

Vragen?

Neem contact op:
Telefoon +31 (0)45 560 5100
E-mail info@thermenmuseum.nl

Bel me terug:
Als u uw nummer hier invoert,
bellen wij u terug.