Blijf op de hoogte van onze activiteiten.

Vanaf 31 januari tot en met 3 mei

De oorsprong van de Euregionale steden

‘Augustus op het spoor’ in Thermenmuseum

Hoe oud zijn grote euregionale steden zoals Aken, Heerlen, Maastricht en Jülich nu eigenlijk? En zijn deze door keizer Augustus gesticht? Op deze en meer vragen wordt antwoord gegeven in de tentoonstelling 'Augustus op het spoor', vanaf 31 januari tot en met 3 mei dagelijks te zien in het Thermenmuseum.

Sinds 2012 is een euregionale groep archeologen, historici en conservatoren van musea uit het Nederlands-Duitse grensgebied een samenwerking aangegaan. De 'Vicus-onderzoeksgroep' (vicus = kleine Romeinse stad) richt zich op de Romeinse oorsprong van de vier moderne steden. Ze zijn in het afgelopen jaar op zoek gegaan naar de ‘roots’ van onze hedendaagse euregio.

In de tentoonstelling 'Augustus op het spoor' zijn de resultaten van dit onderzoek te zien. Deze reizende tentoonstelling is in de vier grote steden in de euregio te zien. Na Aken is de tentoonstelling vanaf 31 januari in het Thermenmuseum te zien, waarna de tentoonstelling afreist naar Maastricht en Jülich.

Bij de tentoonstelling in het Thermenmuseum is een lezingenprogramma, met onder andere Andreas Schaub (stadsarcheoloog Aken), Marcell Perse (archeoloog en directeur Stadsmuseum Jülich), Gilbert Soeters (gemeentelijk archeoloog Maastricht) en Karen Jeneson (conservator Thermenmuseum). Op woensdag 11 februari trapt Gilbert Soeters, stadsarcheoloog Maastricht, de reeks af met een lezing over Romeins Maastricht.

Deze tentoonstelling wordt ondersteund met izi. TRAVEL.
Een nieuwe wereld in audiogidsen voor rondleidingen door de stad en musea.

Een rondleiding in je broekzak. Download de gratis izi.TRAVEL-app

Aanvraag

Vragen?

Neem contact op:
Telefoon +31 (0)45 560 5100

Bel me terug:
Als u uw nummer hier invoert,
bellen wij u terug.