Blijf op de hoogte van onze activiteiten.

7 april van 19.00 tot 22.00 uur

Dit is Parkstad Nacht; Thermen by Night

Een bijzonder bezoek aan het Thermenmuseum Heerlen na het vallen van de nacht. Uniek! want het Thermenmuseum blijft normaal gesloten in de avond. Hier bewonder je onder meer de indrukwekkende restanten van een Romeins badhuis, de thermen. Het is het best bewaarde Romeinse (publieke) badgebouw van Nederland.

Profiteer van dit speciale avondticket – tegen een speciale prijs van eur 4,95.

In het museum is van alles te bekijken en te beleven; zo hebben we twee exposities, een gang expositie en natuurlijk ons topstuk: de opgraving. Er zijn gidsen aanwezig die je vertellen over het Romeinse badhuis, Romeins Heerlen en Zuid-Limburg. Je krijgt daarbij de kans om deze avond de lopende exposities te bekijken.

Het Romeinse badhuis
De komende twee jaar staat het badhuis centraal. We onderzoeken de indrukwekkende restanten van het Romeins badhuis, het best bewaarde Romeinse (publieke) badgebouw van Nederland. Wat weet het badhuis ons allemaal te vertellen? Over zichzelf, zijn gebruikers en Coriovallum – de Romeinse stad die onder Heerlen ligt.

Bouwen om te Baden
In het museum vindt 'Bouwen om te Baden', de tentoonstelling rondom ‘Zoeken naar de bron’ plaats. De tentoonstelling neemt je mee in de bouwwijze van de Romeinen en dan voornamelijk de technieken en materialen die zijn toegepast in het badhuis. Het laat zien hoe de Romeinen de bouwkunst en architectuur blijvend hebben veranderd. Tegenwoordig bouwen we nog steeds met baksteen, leggen we dakpannen en plaatsen we vensterglas, allemaal Romeinse vindingen.

En verder?
Naast 'Bouwen om te Baden' loopt de expositie, De Heerlense Pottenbakkersoven. Deze werd onlangs opgegraven op het Tempsplein in Heerlen. De expositie neemt de bezoekers mee in het verhaal van de oven, van ontdekking tot restauratie. Een expositie waarbij archeologie centraal staat.

Daarnaast hebben we een hele speciale gangexpositie in het museum. In deze expo staat het plakboek van Ben Hendrix centraal. Meneer Hendrix hield in de jaren '70 al het nieuws rondom de opgraving en opening van het Thermenmuseum bij. Het resultaat: een fantastische verzameling waarbij het enthousiasme en de vechtlust voor het museum er vanaf spat.

Let op kaarten alleen vooraf te koop: deze link.

Meer informatie over de Dit is Parkstad Nacht vind je hier.

Aanvraag

Vragen?

Neem contact op:
Telefoon +31 (0)45 560 5100

Bel me terug:
Als u uw nummer hier invoert,
bellen wij u terug.