Blijf op de hoogte van onze activiteiten.

herfstvakantie

Draag zelf een steentje bij aan het groot mozaïek

Bezoekers Thermenmuseum creëren Romeins mozaïek
Leerlingen Broekland geven startsein

Het Thermenmuseum Heerlen betrekt museumbezoekers in de creatie van een gigantisch Romeins Mozaïek. Bezoekers aan de internationale expositie "Er was eens een Romeinse weg" creëren op deze wijze zelf een gedeelte van de tentoonstelling. Op maandag 10 oktober werden de eerste mozaïekstenen gelegd door 130 leerlingen van het Broeklandcollege uit Hoensbroek.

Romeins mozaïek
Bezoekers aan het Thermenmuseum Heerlen dragen zelf een steentje bij aan een gigantisch  mozaïek. Het museum kiest hiervoor om museumgasten actiever bij de expositie te betrekken. Op het Romeinse wandmozaïek is een afbeelding te zien van de aanleg van een Romeinse weg door Romeinse soldaten. In de Romeinse tijd werden mozaïeken met mooie afbeeldingen vaak gebruikt voor de versiering van gebouwen. Zo is ook de vloer van het Romeinse badhuis van Heerlen versierd met een mozaïekvloer.

Schoolbezoek Broeklandcollege

De leerlingen van het Broeklandcollege viel de eer te beurt met het mozaïek te starten. De school bezoekt jaarlijks het Thermenmuseum. Tijdens een schoolbezoek leren de Broeklandleerlingen over het leven in de Romeinse tijd in deze streek en tevens over archeologie. Docent Kirsten Dolmans geeft aan: "Het Thermenmuseum biedt een leuk programma met gevarieerde opdrachten. Dit is uitstekend omgevingsonderwijs."

Aanvraag

Vragen?

Neem contact op:
Telefoon +31 (0)45 560 5100

Bel me terug:
Als u uw nummer hier invoert,
bellen wij u terug.