Blijf op de hoogte van onze activiteiten.

Geologie-lezing: Kiezels, grind en stenen

Nog tot en met 29 maart is in de gang van het Thermenmuseum de fototentoonstelling ‘het Hart van Grind’ te zien. De presentatie toont het werk van geoloog en fotograaf Dirk Wiersma. Miel Doumen van de Geologische Vereniging zal naar aanleiding van de tentoonstelling op donderdag 5 maart a.s. om 20.00 u. in het Thermenmuseum een presentatie geven over de fascinatie van kiezels, grind en stenen.

Want: wie heeft er als kind niet zijn zakken mee volgestopt? Gefascineerd door de gladde vormen en mooie kleuren of tekeningen. Maar waar komen die stenen en steentjes vandaan?
Deze lezing geeft hierop een antwoord. De spreker laat zien hoe de Maas het landschap van Zuid-Limburg heeft gevormd en al die stenen hier heeft achtergelaten. Hoe de Maas van zijrivier van de Rijn tot een zelfstandige stroom werd. En hoe de Rijn de Moezel van de Maas kaapte.

Geïnteresseerd om er bij te zijn? Reserveer voor 5 maart een plek via het Thermenmuseum, tel. 045-56052100 of info@thermenmuseum.nl

De lezing wordt georganiseerd door het Historisch Goud-Thermenmuseum i.s.m. de Nederlandse Geologische Vereniging afd. Limburg en is gratis toegankelijk.

Aanvraag

Vragen?

Neem contact op:
Telefoon +31 (0)45 560 5100

Bel me terug:
Als u uw nummer hier invoert,
bellen wij u terug.