Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze activiteiten.


2016

Gratis 'Via Belgica' app op smartphone of tablet

Kom in het Thermenmuseum in Heerlen alles te weten over Romeins Zuid-Limburg met behulp van de digitale route ‘Via Belgica Digitalis’. Download de gratis “Via Belgica app” op smartphone of tablet gebruik deze tijdens jouw bezoek aan het Thermenmuseum!

Romeins Zuid-Limburg, het hele verhaal

Sinds een jaar heeft het museum een nieuwe vaste tentoonstelling: Romeins Zuid-Limburg, het hele verhaal. In deze tentoonstelling kunt u zien hoe Limburg ten zuiden van Sittard-Geleen 2000 jaar geleden een ware transformatie onderging. Aan de hand van honderden archeologische voorwerpen uit Heerlen, Maastricht en vele andere plekken, vertelt de tentoonstelling alles over het bouwen, platteland, reizen, religie en het leven in de stad in de regio na de verovering door de Romeinen.

Via Belgica Digitalis

Deze tentoonstelling is nu gelinkt aan de Via Belgica Digitalis, de virtuele Romeinse route, die via een website en een gratis app te beleven is. 11 objecten in de tentoonstelling zijn gemarkeerd en voorzien van een sticker met een QR-code, die met een QR-scanner op je smartphone of tablet kan worden ingelezen. Je belandt dan op de vindplaats van het voorwerp in de Via Belgica Digitalis, waar je een heleboel extra informatie kunt krijgen, in de vorm van filmpjes, animaties, audio-fragmenten en tekst. Hiermee reis je als het ware door het Romeinse landschap, binnen de muren van het museum!

Download nú gratis op smartphone of tablet via:

App store

Google Play

Deze app is gratis, maar je hebt wel internetverbinding nodig, je telefoonprovider brengt hiervoor kosten in rekening. Het gebruik van een ‘flat-fee’ abonnement wordt aanbevolen.

Het Thermenmuseum in Heerlen: toegangspoort tot Romeins Zuid-Limburg!

Aanvraag

Vragen?

Neem contact op:
Telefoon +31 (0)45 560 5100
E-mail info@thermenmuseum.nl

Bel me terug:
Als u uw nummer hier invoert,
bellen wij u terug.