Blijf op de hoogte van onze activiteiten.

Dinsdag 22 april 2014 om 18.30 uur

GRATIS docentenavond voor alle basisscholen in Parkstad

Ontdek Romeins Zuid Limburg!
Speciaal voor alle basisscholen in PARKSTAD organiseert het Thermenmuseum een docentenavond. U bent van harte uitgenodigd op dinsdag 22 april. Deze avond staat in het teken van een hernieuwde kennismaking met het Thermenmuseum. Reis mee door Romeins Zuid Limburg: ontdek onze vernieuwde museumzaal waarbij de authentieke  Romeinse geschiedenis van deze streek centraal staat.

Erfgoed-educatie
Wij vinden het belangrijk om de samenwerking tussen het onderwijsveld en ons museum op te bouwen en banden te verstevigen. Deze avond kunt u kennismaken met ons verhaal en ons educatief aanbod. Samen hebben we hetzelfde doel: de leerling de eigen omgeving te laten ontdekken in ruimte en tijd. Erfgoed-educatie is omgevingsonderwijs.

18.30 uur   Inloop
19.00 uur   Welkom door Ruth Kleijnen, educatie Thermenmuseum
19.05 uur  Onze geschiedenis: Reis mee door Romeins Zuid Limburg, door Karen Jeneson, conservator Thermenmuseum
19.30 uur  Visie op erfgoededucatie: Stand van zaken en nieuwe ontwikkelingen, door Ruth Kleijnen
20.00 uur  Beleef Romeins Zuid Limburg: Ontdek zelf de museumzaal en het badhuis
20.30 uur  Groepsreflectie
20.45 uur  Voorbeelden nieuw aanbod: o.a. Museum Jeugd Universiteit en ontwikkeling van Thermen Game
21.15 uur   Afsluiting
Tijdens de avond kunt u genieten van  een Romeinse proeverij zoals brood met moretum.
Aan het eind van de avond ontvangt u een goodybag met een VIPcard!

U kunt zich vóór donderdag 17 april aanmelden voor deze avond via
info@thermenmuseum.nl of tel. 045-5605100.

Wij verheugen ons op uw komst!

.

Aanvraag

Vragen?

Neem contact op:
Telefoon +31 (0)45 560 5100

Bel me terug:
Als u uw nummer hier invoert,
bellen wij u terug.