Blijf op de hoogte van onze activiteiten.

Dinsdag 15 april 2014 om 18.30 uur

GRATIS docentenavond voor het voortgezet onderwijs in Parkstad

Speciaal voor het voortgezet onderwijs in PARKSTAD organiseert het Thermenmuseum een docentenavond. U bent van harte uitgenodigd op dinsdag 15 april.
Onlangs hebt u een enquête ontvangen van het Thermenmuseum. Als vervolg hierop willen wij u van harte uitnodigen voor een hernieuwde kennismaking met het Thermenmuseum. Reis mee door Romeins Zuid Limburg: ontdek de vernieuwde museumzaal waarbij de authentieke geschiedenis van deze streek centraal staat.

Erfgoed-educatie
Wij vinden het belangrijk om de samenwerking tussen het onderwijsveld en het museum op te bouwen en banden te verstevigen. Deze avond kunt u kennismaken met ons verhaal en ons educatief aanbod. Samen hebben we hetzelfde doel: de leerling de eigen omgeving te laten ontdekken in ruimte en tijd. Erfgoed-educatie is omgevingsonderwijs. Erfgoed-educatie kan vakoverstijgend worden ingezet.

18.30 uur   Inloop
19.00 uur   Welkom door Ruth Kleijnen, educatie Thermenmuseum
19.05 uur   Onze geschiedenis: Reis mee door Romeins Zuid Limburg, door Karen Jeneson, conservator Thermenmuseum
19.30 uur    Visie op erfgoededucatie: Stand van zaken en nieuwe ontwikkelingen, door Jody Martens en Ruth Kleijnen
20.00 uur    Beleef Romeins Zuid Limburg: Ontdek zelf de museumzaal en het badhuis
20.30 uur    Groepsreflectie
20.45 uur    Voorbeelden nieuw aanbod: o.a. vakoverstijgend werken en ontwikkeling van Thermen Game.
Tijdens de avond kunt u genieten van  een Romeinse proeverij zoals brood met moretum.
Aan het eind van de avond ontvangt u een goodybag met een VIPcard!

U kunt zich vóór donderdag 17 april aanmelden voor deze avond via
info@thermenmuseum.nl of tel. 045-5605100.

Aanvraag

Vragen?

Neem contact op:
Telefoon +31 (0)45 560 5100

Bel me terug:
Als u uw nummer hier invoert,
bellen wij u terug.