Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze activiteiten.


28 augustus 2011

Laatste demonstratie- en doedag

Zondag 28 augustus is de laatste gelegenheid om deel te nemen aan de Glasdemonstratie- en doedag in het Thermenmuseum. Deze doedag maakt deel uit van de  tentoonstelling 'Romeins glas' die nog tot 28 augustus in het Thermenmuseum te zien is. Wil je deze tentoonstelling nog bekijken én een leuke workshop doen? Dan is dit de laatste mogelijkheid!

Glasdemonstratie- en doedag
Iris Laven van atelier Chispazo geeft tijdens deze dag twee demonstraties van de populaire techniek 'glaskralen maken'. Achter haar glasbrander met flinke vlam laat zij basistechnieken zien. Ook maakt zij ingewikkelde glazen kralen voor bijzondere sieraden.

Na afloop van de demonstratie kan iedereen zelf aan de slag tijdens een uur durende workshop 'glasfusen'. Hierbij worden verschillende stukjes glas in verschillende patronen op elkaar gelegd om er later in het atelier van Chispazo een mooie glazen hanger van te smelten.

 

Glasdemonstratie- en doedag
Hoe ziet het programma tijdens deze Glasdemonstratie- en doedag eruit?

  • 12.30-13.30 uur demonstratie glaskralen maken.
  • 13.30-14.30 uur workshop glasfusen, deelname € 12,- p.p.
  • 15.00-16.00 uur demonstratie glaskralen maken.
  • 16.00-17.00 uur workshop glasfusen, deelname € 12,- p.p.

Over Romeins Glas
De expositie is samengesteld uit de collecties van particuliere verzamelaars.
Daarnaast is ook een collectie Romeins glas uit Limburg te bewonderen, die speciaal voor deze tentoonstelling is verzameld; waaronder materiaal uit de drie belangrijkste archeologische depots van Limburg.

Kosten
De demonstratie is gratis ná betaling van de reguliere entree van het museum. Voor het zelf glasfusen vragen wij een deelnemersprijs van € 12,-.

Aanvraag

Vragen?

Neem contact op:
Telefoon +31 (0)45 560 5100
E-mail info@thermenmuseum.nl

Bel me terug:
Als u uw nummer hier invoert,
bellen wij u terug.