Blijf op de hoogte van onze activiteiten.

Donderdag 27 oktober

Lezing: over water, scheepswrakken vertellen hun verhaal

Toparcheoloog geeft lezing in Thermenmuseum
Drs. Tom Hazenberg

Het Thermenmuseum Heerlen presenteert de komende maanden een aantal lezingen van vooraanstaande historici en archeologen. Deze lezingen sluiten aan bij de internationale expositie "Er was eens een Romeinse weg". Op donderdag 27 oktober vertelt archeoloog Tom Hazenberg over 'Romeins reizen over water'. Hij heeft de meest recente opgraving van een Romeins scheepswrak in Nederland georganiseerd en meegemaakt. Opgravingen als deze zijn zeer waardevol gebleken en geven de Nederlandse archeologie een bijzondere positie wereldwijd.

Romeinse scheepswrakken
Archeoloog Tom Hazenberg organiseerde de laatste opgraving van een Romeins scheepswrak in Nederland. Het betrof de opgraving van het Romeinse schip de 'Woerden VII' in 2003. Tijdens de lezing hoort u uit eerste hand hoe zo'n opgraving in zijn werk gaat. De opgraving leverde bovendien een aantal bijzondere ontdekkingen op. Zo zijn er aanwijzingen voor de vroegste scheepvaartproductie in ons land. Bovendien vertelt de heer Hazenberg over alle Romeinse scheepsontdekkingen in Nederland. Hierdoor krijgt u een beeld van de binnenscheepvaart in het noorden van het Keizerrijk. Naast archeoloog is Tom Hazenberg oprichter en directeur van Hazenberg Archeologie te Leiden. De lezing is een uitgelezen kans om meer informatie te krijgen over de bijzondere positie die Nederland heeft verworven binnen de archeologische wereld.

Meer lezingen
Gedurende de expositie "Er was eens een Romeinse weg" organiseert het Thermenmuseum tot en met maart 2012 elke derde donderdag van de maand een lezing. De lezingen worden gegeven door vooraanstaande historici en archeologen. Naast de lezing van Tom Hazenberg is een van de hoogtepunten de lezing van de bekende classicus dr. Fik Meijer (op 15 december). Hij vertelt over reizen in het Romeinse rijk. Meer informatie over de lezingenreeks vindt u op de website van het Thermenmuseum.

Deelnemen en kosten
Prijs per lezing € 7,50. Er zijn ook passe partouts voor de lezingen te koop evt. incl. de schitterende publicatie "Er was eens een weg: wegen in de oudheid in het noorden van het Romeinse rijk"

U kunt kaarten en passe-partouts bestellen via het emailadres info@thermenmuseum.nl o.v.v. 'entreekaartjes lezingen' of bij de entreebalie van het museum. Let op er is slechts een maximum aantal plaatsen beschikbaar!

Locatie en aanvangstijd:
Aanvangstijd: 19.30 uur
Locatie: Thermenmuseum, Coriovallumstraat 9, 6411 CA Heerlen..

Aanvraag

Vragen?

Neem contact op:
Telefoon +31 (0)45 560 5100

Bel me terug:
Als u uw nummer hier invoert,
bellen wij u terug.