Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze activiteiten.


Zaterdag 5 en zondag 6 april bezoek het museum voor 1 euro

Museumweekend Thermenmuseum en Kasteel Hoensbroek 2014

Tijdens het Nationaal Museumweekend op zaterdag 5 en zondag 6 april bezoekt u Kasteel Hoensbroek en het Thermenmuseum voor het symbolische bedrag van één euro per persoon. Dit is een mooie gelegenheid om (opnieuw) kennis te maken met deze historische gebouwen.  

Thermenmuseum: 100% Romeins
In het Thermenmuseum in Heerlen vindt u de indrukwekkende restanten van een Romeins badhuis, de  thermen. Het is het best bewaarde Romeinse (publieke) badgebouw van Nederland. Het museum heeft daarnaast een gevarieerde collectie gebruiksvoorwerpen uit de Romeinse tijd, afkomstig uit Coriovallum - de Romeinse stad die onder Heerlen ligt. 

Tijdens het museumweekend
Speel Romeinse spellen, bezoek de tentoonstellingen én de nieuwe badhuispresentatie!Bezichtig de nieuwe presentatie bij de opgraving: in vijf filmpjes ziet u hoe het badhuis er 2000 jaar geleden uit heeft gezien. Bekijk de tentoonstellingen ‘De eerste boeren’, ‘Romeins Zuid-Limburg; het hele verhaal' en 'De Geest van de Askist'. 

Openingstijden museumweekend: 12.00-17.00 uur / entree € 1,- per persoon 

Kasteelmuseum: een ongelooflijke belevenis!
Kasteel Hoensbroek is een van de grootste en mooiste kastelen van Nederland. In dit kasteelmuseum bewondert u meer dan veertig authentiek ingerichte kasteelvertrekken. Daterend uit de middeleeuwen tot en met de 18e eeuw. In de roemrijke zalen komt het verhaal over het kasteel en de oorspronkelijke bewoners tot leven. Beleef het mee!

Tijdens het museumweekend
Urenlang speelplezier op het tweede binnenplein en in de kelders van het kasteel met Middeleeuwse spellen. Leuk voor jong en oud; daag elkaar uit voor een potje ouderwets hoefijzerwerpen of sjoelen en geniet na afloop van een drankje en lekkernij in de Domestique plaats. 

Openingstijden museumweekend: 10.00-17.30 uur / entree € 1,- per persoon

Kasteel Hoensbroek, Klinkertstraat 118, Hoensbroek / T 045 - 5227272 / www.kasteelhoensbroek.nl

 

 

Aanvraag

Vragen?

Neem contact op:
Telefoon +31 (0)45 560 5100
E-mail info@thermenmuseum.nl

Bel me terug:
Als u uw nummer hier invoert,
bellen wij u terug.