Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze activiteiten.


16 t/m 24 april

Nationale Museumweek 2016

‘Kruik van Lucius’ gouden pronkstuk van Heerlen

Tijdens de Nationale Museumweek, van 16 tot en met 24 april 2016, staat het enorm cultureel kapitaal dat van ons allemaal is, in de schijnwerpers. Met diverse initiatieven in het hele land worden deze week ‘gouden pronkstukken’ gepresenteerd die Nederland rijk is. Met trots presenteert het Thermenmuseum deze week het ‘gouden pronkstuk van Heerlen’: de kruik van Lucius.

De Kruik van Lucius

Het gouden pronkstuk uit Heerlen, de kruik van pottenbakker Lucius Ferenius, is in 1971 gevonden en opgegraven aan de Putgraaf in Heerlen. Het verhaal uit de inscripties is dat pottenbakker Lucius deze bijzondere kruik voor zijn geliefde Amaka gemaakt heeft. Hij wijdde deze kruik aan ‘de goede god van Feresne’. Een bijzonder, vrijwel geheel intact voorwerp uit de Romeinse tijd; deze week centraal in het Thermenmuseum! Bekijk het en leer er meer over tijdens de Nationale Museumweek.

De Nationale Museumweek biedt meer!

Ook in kasteel Hoensbroek en overige musea in Heerlen, Limburg en de rest van het land zijn in de Nationale Museumweek pronkstukken te bekijken. En speciaal voor museumkaarthouders is er een leuke actie: zij mogen gedurende de hele Nationale Museumweek een museumbezoek cadeau doen. Dat cadeau mogen zij geven aan wie ze maar willen. Kijk voor meer informatie over alle pronkstukken in het land én het museumbezoek-cadeau op www.nationalemuseumweek.nl

 

 

Aanvraag

Vragen?

Neem contact op:
Telefoon +31 (0)45 560 5100
E-mail info@thermenmuseum.nl

Bel me terug:
Als u uw nummer hier invoert,
bellen wij u terug.