Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze activiteiten.


Thermenmuseum & Kasteel Hoensbroek op 12 en 13 september 2015

Open Monumentendagen 2015

Het Thermenmuseum en Kasteel Hoensbroek doen mee aan het Open Monumentenweekend op 12 en 13 september in Heerlen.

Met Kunst & Ambacht zal op Open Monumentendag 12 en 13 september 2015 zowel de kunst als het ambacht in en rond het monument centraal staan. Het monument is dé plaats waar kunst en ambacht samenkomen. Daarom volop aandacht voor de architectuur – moeder aller kunsten – van het monument zelf, dit keer op een speciale manier uitgelicht. Maar ook de toegepaste kunsten die daarin te zien zijn, en de inspiratiebron die monumenten zijn voor andere kunstvormen, zoals podiumkunsten, beeldende kunsten, letteren of muziek. Tegelijkertijd wordt ook de ambachtskant – vaak kunstzinnig vormgegeven – in het monument op deze Open Monumentendag belicht: het stucwerk, de wandbeschilderingen, de tegeltableaus, het metselwerk, de betimmeringen, glas-in-lood. En dan zijn nog niet de ambachten genoemd gerelateerd aan de inrichting van monumenten, zoals het meubilair, het serviesgoed en glaswerk, de stoffering, de klokkenmaker of de hovenier. 

Er zijn nog meer activiteiten in het kader van Open Monumentendag. Meer informatie hierover vindt u via www.openmonumentendagheerlen.nl

Op beide Open Monumentendagen op 12 en 13 september a.s. kunt u een kijkje nemen in het Thermenmuseum in Heerlen en Kasteel Hoensbroek. In het Thermenmuseum vindt u de restanten van een Romeins badhuis en een collectie gebruiksvoorwerpen uit de Romeinse tijd. In kasteel Hoensbroek kunt u een kasteeltoren, een kerker en meer dan 40 authentieke vertrekken bekijken uit de tijd van ridders, graven en markiezen.

Openingstijden en meer info
Tijdens het Open Monumentenweekend in Heerlen
Kasteel Hoensbroek geopend van 10.00 tot 17.30 uur www.kasteelhoensbroek.nl
Het Thermenmuseum is dan geopend van 12.00 tot 17.00 uur  www.thermenmuseum.nl

Voor beide musea gelden de reguliere entreeprijzen.

Aanvraag

Vragen?

Neem contact op:
Telefoon +31 (0)45 560 5100
E-mail info@thermenmuseum.nl

Bel me terug:
Als u uw nummer hier invoert,
bellen wij u terug.