Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze activiteiten.


3 t/m 5 november

Reuvensdagen

Van donderdag 3 t/m vrijdag 4 november worden ‘De Reuvensdagen’, het grootste archeologische congres van Nederland, gehouden in het Parkstad Limburg Theater. Op zaterdag 5 november is er een excursie in het Thermenmuseum en in Slot Schaesberg (Landgraaf). Er worden honderden archeologen verwacht.

Het congres wordt georganiseerd door stichting Reuvens, in samenwerking met Heerlen als gastgemeente. Om het publiek de kans te geven hier ook bij aanwezig te zijn, heeft de gemeente een aantal (gratis) plaatsen gereserveerd voor zowel een congresmiddag alsook de excursies op zaterdag! Wilt u hierbij zijn? Meld u zich dan snel aan bij gemeente Heerlen. Er zijn gratis plaatsen beschikbaar voor: 

Vrijdag 4 november, middaggedeelte in het Parkstad Limburgtheater Heerlen, van 13.45 tot 18.00 uur, met onder meer de bekendmaking van de publiekswinnaar van het mooiste topstuk uit de expo ‘Tussen scherf en schat’, die uitgereikt wordt door gedeputeerde Hans Teunissen. De bekendmaking van het topstuk wordt voorafgegaan door een spraakmakende lezingenreeks, voorgezeten door wethouder Jordy Clemens, over drie IBA-projecten waarbij archeologie een belangrijke rol speelt. De middag wordt informeel afgesloten met een drankje terwijl u ook een bezoek kunt brengen aan een archeologische markt en een boekenwinkel, gespecialiseerd in archeologie en geschiedenis. Een unieke ervaring!

Zaterdag 5 november, excursieprogramma:
-Excursie naar het Thermenmuseum, met presentatie door o.a. conservator Karen Jeneson over het onderzoek naar het badhuis, en een bezoek aan het Romeinse badhuis of museum, van 10.00 tot 12.45 uur.
-Excursie naar Slot Schaesberg, met presentatie door o.a. de regioarcheoloog van Parkstad Hilde Vanneste over het archeologische en bouwhistorische onderzoek en rondleiding, van 9.30 tot 13.00 uur. 

Wethouder Erfgoed, Jordy Clemens: “Archeologie staat hoog op onze agenda. Dat zie je niet alleen aan de komst van dit archeologisch congres naar Heerlen, maar ook aan de onderzoeken en opgravingen die nu gaande zijn, en aan de komst van het Limburgs archeologisch depot naar Heerlen. Voor mij staat daarbij voorop dat ook onze inwoners betrokken worden en dat iedereen de kans krijgt om onze rijke geschiedenis te leren kennen.”

Aanmelding:
De Gemeente Heerlen stelt een aantal GRATIS congresplaatsen en excursiesplaatsen beschikbaar. Belangstellenden kunnen zich aanmelden tot en met 31 oktober, door een mailtje te sturen naar gemeente@heerlen.nl of te bellen (telefoonnummer 14045). Wees er snel bij: wie het eerst komt, wie het eerst maalt! 
 

Aanvraag

Vragen?

Neem contact op:
Telefoon +31 (0)45 560 5100
E-mail info@thermenmuseum.nl

Bel me terug:
Als u uw nummer hier invoert,
bellen wij u terug.