Blijf op de hoogte van onze activiteiten.

Doorlopend

Romeins Zuid Limburg; het hele verhaal

In het  Thermenmuseum Heerlen ontdekt u de permanente expositie: "Romeins Zuid-Limburg; het hele verhaal". U krijgt antwoord op de vraag wat de komst van de Romeinen betekend heeft voor de toenmalige inwoners van Zuid-Limburg.

Romeins Zuid-Limburg
De rode draad door de expositie is het verhaal hoe het leven van de inwoners van Zuid-Limburg compleet veranderde door de komst van de Romeinen circa 2000 jaar geleden. Veel van deze veranderingen zijn eeuwen later nog steeds zichtbaar in onze huidige omgeving, economie en tradities. De tentoonstelling vertelt het verhaal in vijf thema's, elk geïllustreerd door archeologische voorwerpen, reconstructietekeningen en foto's. De vijf thema's zijn: bouwen, leven op platteland, Romeinse wegen, geloof & begraven en het leven in de stad. De eetgewoontes van de inwoners en de pottenbakkersindustrie van Coriovallum (Romeins Heerlen) krijgen bijzondere aandacht. In de expositie bevindt zich een echte schatkamer. In deze kamer staan een aantal unieke voorwerpen tentoon gesteld.

Beluister interview L1 Radio over de expositie en bekijk hieronder een interview met conservator Karen Jeneson op TV Limburg.

Lees ook: artikel Aachener Zeitung (10 aug 2013)