Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze activiteiten.


8 maart 2014

Vrouwen in de archeologie - dag

Archeologie is allang geen mannenbolwerk meer. Daarom maakt de Archeologische Vereniging Limburg (LGOG-AVL) van de internationale vrouwendag op 8 maart: een "Vrouwen in de archeologie - dag".

Acht vrouwen laten zien hoe archeologie in Limburg werkt van een opgraving, tot beleidsvraagstukken en tentoonstellingen. Wat is het belang voor de politiek en samenleving als de benadering en professionaliteit van vrouwelijke archeologen meer aan het licht komt? Met vrouwelijke intuïtie?

Vrouwen in de archeologie
Met archeologie bezig zijn kan op vele manieren: als professional, als amateur-archeoloog of als geïnteresseerde. De acht vrouwen die aan het woord komen zijn conservator, beleidsmaker, onderzoeker, depotbeheerder, ondernemer en amateurarcheoloog. Allen zijn werkzaam in Limburg of houden zich met archeologie in Limburg bezig.
Doen vrouwen het anders?

Uit de grond, in de vitrine: the female touch
Het programma bestaat uit 2 lezingen van een half uur afgewisseld met 6 korte presentaties van 10 minuten. Doel is de veelzijdigheid van het werken in de archeologie te laten zien: vanaf het moment dat een object opgegraven wordt tot het moment dat het in een vitrine tentoon gesteld wordt. De 8 archeologen (v) laten zien hoe ze werk maken van archeologie en hoe zij daarmee een gezicht geven aan de archeologie in Limburg.
Een vrouwelijk gezicht?

Archeologie en toch gezellig? Wat nou: Vrouwen dingetje?
Een inhoudelijk programma en gezelligheid gaan goed samen. Er is ruim tijd om bij te kletsen.

Praktisch - mannen ook welkom!
Locatie: Thermenmuseum, Heerlen. Aanvang 13.00u.
Iedereen is welkom. Deelname aan de Vrouwen-in-de-archeologie-dag is gratis. U kunt tegen de gebruikelijke entreeprijs of gratis met Museumjaarkaart het Thermenmuseum bezoeken.  In verband met de organisatie graag voor 6 maart uw komst melden aan avl@lgog.nl

Aanvraag

Vragen?

Neem contact op:
Telefoon +31 (0)45 560 5100
E-mail info@thermenmuseum.nl

Bel me terug:
Als u uw nummer hier invoert,
bellen wij u terug.