Blijf op de hoogte van onze activiteiten.

Wat zou jij maken van gerecycled glas?

Winnaars prijsvraag expositie glas bekend

Winnaars prijsvraag glas bekend

Tijdens de tentoonstelling "Romeins glas, uit particulier bezit" heeft er in het Thermenmuseum een moderne glasbak in de tentoonstelling gestaan om mensen bewust te maken van de nut en noodzaak van het recyclen van glas.

Prijsvraag
Tijdens deze tentoonstelling is er een prijsvraag uitgeschreven die de bezoekers vroeg na te denken over recyclen en wat zij wilden recyclen. Alle reacties en antwoorden zijn bekeken en hieruit zijn de origineelste antwoorden geselecteerd en de winnaars gekozen!

Antwoorden van kinderen:

Lieke Vreugdenhil van 7 jaar uit Culemborg gaf als antwoord op de vraag ik zou graag willen maken van gerecycled glas: een regenboogvlinder omdat ik blij wordt van vlinders en de regenboog veel mooie kleuren heeft.

Fleur Amendt van 11 jaar uit Heel wil veel dingen van plastic en blik vervangen door glas want dat is milieuvriendelijker

Antwoorden van volwassenen:
Liesbet Willems uit Kuringen, België gaf als antwoord: een glazen muiltje zoals in het sprookje van Assepoester. Ik zou wel eens willen weten hoe het voelt om dat aan mijn voeten te hebben.
En J. Verhoeven uit Arnhem zou glazen windmolens, tegen horizonvervuiling maken. Omdat deze helemaal milieuvriendelijk zijn. Je doet dan aan recyclen van materiaal en zorgt voor schone energie.

Wij wensen de prijswinnaars heel veel plezier met hun prijzen!!

Aanvraag

Vragen?

Neem contact op:
Telefoon +31 (0)45 560 5100

Bel me terug:
Als u uw nummer hier invoert,
bellen wij u terug.