Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze activiteiten.


Creatieve workshop en spellen in herfstvakantie

Gratis Romeins mozaïeken op zondag 20 oktober

In de herfstvakantie kun je op zondag 20 oktober in het Thermenmuseum deelnemen aan een creatieve workshop Romeins mozaïek. De workshop is gratis voor bezoekers van het Thermenmuseum en vindt plaats tussen 12.00 uur en 17.00 uur. Geschikt voor jong en oud! 

Het Thermenmuseum heeft de afgelopen twee jaar in samenwerking met Praktijkschool Parkstad Limburg en John van den Berg gewerkt aan een gigantisch wandmozaïek met een afbeelding van een Romeins tafereel. Dit grote mozaïek is bijna klaar, maar vóór de onthulling moet nog wat werk worden verzet… help jij mee?  

Romeins mozaïek
De techniek van het mozaïeken gaat eeuwen terug en werd veelvuldig door de Romeinen toegepast. Er werden prachtige afbeeldingen gemaakt van kleine gekleurde steentjes die in een bepaald patroon werden gelegd. Deze mozaïeken werden door heuse kunstenaars gemaakt; het is een heel precies werk waar je de tijd voor moet nemen. Ze werden gebruikt als versiering van vloeren en wanden; zo ook voor de vloer van het Romeinse badhuis van Heerlen. 

Spellen
Naast het mozaïeken is er tijdens de herfstvakantie van 12 tot en met 27 oktober nog meer te doen in het Thermenmuseum. Bij de nieuwe tentoonstelling ‘De eerste boeren’ zijn in de vakantieperiode allerlei boerenspellen te spelen. Doe mee met een potje Paniek in de wei, Boer zoekt vrouw, Hippe kippen, Koe zoekt boer, Boerenbridge en meer! 

 

Aanvraag

Vragen?

Neem contact op:
Telefoon +31 (0)45 560 5100
E-mail info@thermenmuseum.nl

Bel me terug:
Als u uw nummer hier invoert,
bellen wij u terug.