Breng je wens uit!

Soms komen wensen uit...

Een dag meelopen met een archeoloog? 2000 jaar terug in de tijd gaan en zelf (virtueel) kunnen rondlopen in het Romeins badhuis? Met de klas naar het Thermenmuseum en zelf aan de slag gaan als archeoloog? Laat het ons weten! Wie weet, gaat jouw wens in vervulling in Romeins Heerlen.

Romeins Heerlen wordt steeds completer en rijker. Welk stukje draag jij bij?

Met de recente ontdekking en opgraving van een deel van de Romeinse hoofdweg van Aken naar Xanten, de vondst van een complete pottenbakkersoven en prachtige kruiken onder het Tempsplein wordt het verhaal van Romeins Heerlen steeds completer en rijker. Het nieuwe onderzoek naar en de restauratie van het Romeins badhuis zullen nog meer geheimen blootleggen. Voeg daarbij de komst van het provinciaal archeologisch depot naar Heerlen en de plannen voor een Romeins Kwartier en we beginnen langzaam te dromen…

Een druppel Romein in iedereen

Elke vondst, hoe klein of hoe groot ook, vertelt iets over Heerlen. Over het ontstaan, over haar identiteit. Dus óók over de Heerlenaren! Met de vondsten van de laatste tijd en de ontdekkingen die we nog gaan doen, zal een nieuw Romeins Heerlen vorm gaan krijgen. De geschiedenis zichtbaar in de stad? Een nieuw museum? Omdat in elke Heerlenaar een druppel Romeins Heerlen zit, willen we ideeën of wensen van Heerlenaren meenemen in die nieuwe tijd.

Laat ons via de Wensbron je wens voor Romeins Heerlen weten. Een dag meelopen met een archeoloog? 2000 jaar terug in de tijd gaan en zelf (virtueel) kunnen rondlopen in het Romeins badhuis? Met de klas naar het Thermenmuseum en zelf aan de slag gaan als archeoloog? Laat het ons weten! Wie weet gaat jouw wens in vervulling in Romeins Heerlen.

Ja, ik wil een wens doen!
Aanvraag

Vragen?

Neem contact op:
Telefoon +31 (0)45 560 5100
E-mail info@thermenmuseum.nl

Bel me terug:
Als u uw nummer hier invoert,
bellen wij u terug.