Vanaf 8 oktober, 8 maandagavonden

Cursus Oriëntatie Regionale Geschiedbeoefening

Verken uw verleden en de geschiedenis van stad en streek!
Onderzoek doen naar de geschiedenis van stad en streek of uw eigen familiegeschiedenis? Hoe doet u dat? De cursus "Oriëntering Regionale Geschiedbeoefening" helpt u op weg. U leert de geschiedenis van de streek kennen en u krijgt handvatten aangereikt om op een goede manier met de archieven aan de slag te gaan. Het regioarchief Rijckheyt is gevestigd in het Thermencomplex op de Coriovallumstraat 9 in Heerlen. Vanaf 8 oktober bent u 8 avonden welkom!!

Oktober is de 'Kennismaand' en de 'Maand van de geschiedenis'. Historisch Goud heeft dit gegeven aangegrepen om in samenwerking met Historische Kring 'Het Land van Herle' een cursus te ontwikkelen die u de gelegenheid biedt om uw kennis en vaardigheden in geschiedbeoefening te verdiepen. In de cursus maakt u kennis met de geschiedenis van Parkstad Limburg en het doen van uitgebreid historisch- en familieonderzoek.                                                       

Start 8 oktober
De cursus beslaat 8 maandagavonden en start op 8 oktober a.s. De cursus bestaat uit vier modules waarop u ook apart kunt intekenen:

- Module Geschiedenis van Oostelijk Zuid-Limburg                  
(4 lessen, 2 avonden)

- Genealogie-Familiegeschiedenis                                            
(4 lessen, 2 avonden)

- Module Documentleer en Methodiek van (archief)onderzoek
(4 lessen, 2 avonden)

- Paleografie - Oud Schrift                                                       
(4 lessen, 2 avonden)

Kosten:  € 40,- per module of € 140,-  p.p. voor het totaal

De cursus is, op de module geschiedenis na, bedoeld voor de potentië­le bezoeker van archieven of andere documentatiecentra en geeft een eerste handreiking in de wereld van het historisch en genealogisch onderzoek. Er wordt les gegeven in de eerste beginselen van de geschiedbeoefening en die van technieken/methodes die bij het onderzoek van pas kunnen komen. Dat komt ook in de module geschiedenis aan de orde. Deze is echter ook toegankelijk voor iedereen die heel snel een goed overzicht van de geschiedenis van Parkstad Limburg wil krijgen.

Meer informatie en inschrijving op de website bij www.rijckheyt.nl of www.landvanherle.nl Bellen/mailen kan ook. Rijckheyt: tel. 045-5604401 / info@rijckheyt.nl
De folder/inschrijvingsformulier wordt u dan toegestuurd. Wees er snel bij want het aantal plaatsen is beperkt. Inschrijven kan tot 15 september.

Foto: Impressie door Roel Meertens van de verwoesting van Coriovallum in 270.        

Informationen anfordern

Fragen?

Kontaktieren Sie uns:
Telefon +31 (0)45 560 5100
E-mail info@thermenmuseum.nl

Rufen Sie mich zurück:
Wenn Sie Ihre Nummer hier gebt,
rufen wir Sie zurück.