dinsdag 8 maart 2016

Proeven van de Eeuwigheid

Een belevenislezing door Jeroen 'de Food Archeoloog'

Tijdens 'Proeven van de Eeuwigheid' word je ondergedompeld in een zintuigelijke belevenis! Aan de hand van drie hapjes wordt het verhaal van het dagelijks overleven van onze voorouders gebracht. Een verhaal dat ons “een versnelling doet terugschakelen” en ons voorbereidt op een duurzame toekomst. In 'Proeven van de Eeuwigheid' proef je van oeroude verhalen die verrassend actueel zijn. Voel, ruik en proef de geschiedenis.

Het bestuur van LGOG sectie Archeologie nodigt je graag uit om op dinsdag 8 maart – Vrouwen in de Archeologie Dag – deze archeologische proeverij mee te maken.

'Food Archeoloog' Jeroen Van Vaerenbergh is opgeleid als archeoloog en heeft een manier gevonden om zijn passie voor koken te combineren met archeologie. Aan de hand van archeologische vondsten probeert hij het menu van onze voorouders te reconstrueren. Afvalkuilen en beerputten zijn onder meer zijn bronnen. Onder het genot van de archeologische hapjes gaan we dit thema uitdiepen. Traditioneel is voedselbereiding een vrouwenzaak. Maar mannen zijn uiteraard op 8 maart ook welkom.

Praktische informatie:
• Kosten € 12,50 per persoon.
• Inschrijving verplicht, per e-mail via avl@lgog.nl
• Minimaal aantal deelnemers: 25 personen
Inschrijven kan tot ZONDAG 6 MAART 2016
• Na inschrijving ontvang je een bevestigingsmail met praktische informatie