E-magazine van Connect Limburg

Engelstalig artikel en Nederlandstalig filmpje over het onderzoek

Bekijk het e-magazine van Connect Limburg met een Engelstalig artikel en Nederlandstalig filmpje over het onderzoek naar het Romeinse badhuis en het Thermenmuseum.

Bij de totstandkoming van exposities werkt het Thermenmuseum nauw samen met partners over de grens. “We hebben goede contacten met musea en onderzoekers in de regio Xanten”, aldus Hans Thuis, Directeur Historisch Goud. “In die regio is heel veel expertise over de Romeinse tijd aanwezig. Maar andersom hebben we hier in Heerlen veel meer eigen vondsten, afkomstig uit de Romeinse tijd. Het is ontzettend waardevol dat we door deze grensoverschrijdende verbinding ervaringen kunnen delen, expertise en materialen kunnen uitwisselen en van elkaar kunnen leren.”

Klik hier om het interactieve magazine te bekijken!

Informationen anfordern

Fragen?