Tentoonstelling
Doorlopend

Expo: tussen Scherf & Schat

4 november werd de top-3 van Tussen Scherf & Schat bekend gemaakt tijdens het archeologisch congres De Reuvensdagen in Heerlen. De publiekslieveling uit de expo Tussen Scherf & Schat is het heft van een bronzen Romeins vouwmes dat zelden in Limburgse contreien wordt gevonden.  Geschatte leeftijd: tussen 1700 tot 1850 jaar oud. De verkiezing liep zowel op Facebook als in het Thermenmuseum en ging tussen de 24 mooiste vondsten die ‘gescout’ waren op de Tussen Scherf & Schat-dag in het Thermenmuseum eerder dit jaar.
Topvondsten winnaarRens Dormans is de vinder van deze schat. Hij heeft ooit een metaaldetector aangeschaft en vond het vouwmes in een veldje midden in een woonwijk in Herkenbosch. Podiumplaatsen nummer twee en drie waren er voor respectievelijk Bart Schuyer en Suzanne Schleijpen-Philippen, voor hun vondsten van een pijlpunt van vuursteen (geschat tijdperk: 2000-300 voor Chr.) en een 18e eeuws zwaard, mogelijk uit de tijd van de Franse Revolutie.
Het mooiste uit Tussen Scherf & Schat
Eerder dit jaar werd in het Thermenmuseum een soort archeologische Tussen Kunst & Kitsch-dag gehouden: Tussen Scherf & Schat, die honderden bezoekers trok. Er werden vondsten ‘gescout’ die opvallend mooi of zeldzaam zijn. De 24 geselecteerde schoonheden werden vervolgens vanaf juli tentoongesteld in het Thermenmuseum waarbij het publiek op zijn/haar favoriete vondst kon stemmen.
Jordy Clemens, wethouder Erfgoed: “Met Tussen Scherf & Schat wilden wij het publiek meer betrekken bij archeologie en daar zijn wij in geslaagd, mag ik wel zeggen. De belangstelling heeft onze stoutste verwachtingen overtroffen. Archeologie leeft onder jong en oud. De vraag is ook niet óf wij Tussen Scherf & Schat gaan herhalen, maar wanneer.”
De expo Tussen Scherf & Schat loopt nog steeds, dus kom snel langs om alle schatten te bewonderen!

Informationen anfordern

Fragen?

Kontaktieren Sie uns:
Telefon +31 (0)45 560 5100
E-mail info@thermenmuseum.nl

Rufen Sie mich zurück:
Wenn Sie Ihre Nummer hier gebt,
rufen wir Sie zurück.