zondag 31 maart en maandag 1 april 2013

Asterix en Obelix ‘betoveren’ Thermenmuseum

Paasprogramma in het museum
Ook fan van de verhalen van Asterix en Obelix? Dan kun je tijdens de paasdagen je hart ophalen in het Thermenmuseum! Jong en oud kan dan genieten van twee beroemde Asterix-films: Asterix de Galliër en Asterix bij de Britten. Op zondag 31 maart en maandag 1 april - eerste en tweede paasdag - worden deze films om 14.00 uur vertoond in de filmzaal van het Thermenmuseum. Beleef de avonturen van Asterix en zijn vriend Obelix op het witte doek; gegarandeerd vermaak voor het hele gezin.

Film: Asterix de Galliër
Zondag 31 maart, 14.00 uur.
Het verhaal speelt zich af zo'n vijftig jaar vóór Christus in de plaats Gallië. Deze werd bezet door de Romeinen. Aanvoerders als Veringtorix legden hun wapens aan de voeten van Caesar. Echter één klein Gallisch dorpje blijft moedig weerstand bieden aan de overweldigers. Asterix de krijger en Obelix de steenhouwer, hebben een geheim middel dat hun bovenmenselijke krachten geeft: de toverdrank van Panoramix, de Druïde. In Petit Bonum, de Romeinse vesting, windt Caius Bonus zich vreselijk op over het feit dat zijn legers steeds worden verslagen door die onoverwinnelijke Galliërs.  

Film: Asterix bij de Britten
Maandag 1 april, 14.00 uur.
In de film 'Asterix bij de Britten' zoekt Asterix zijn neef Anteclimax op in een dorpje in Brittania. Omdat het dorpje bijna zwicht onder de Romeinse druk, wordt de hulp van Asterix en zijn Gallische toverdrank ingeroepen. Wanneer de Romeinen lucht krijgen van de invoer van de toverdrank in Brittania, openen ze jacht op Asterix en Obelix, neef Anteclimax én de ton met toverdrank. Met alle gevolgen van dien... 

Thermenmuseum Heerlen
Breng voor óf na de film gratis een bezoek aan het Thermenmuseum! In het Thermenmuseum in Heerlen zijn de indrukwekkende restanten van een Romeins badhuis, de thermen, te zien. Het is het best bewaarde Romeinse badgebouw van Nederland! Het museum heeft bovendien een gevarieerde collectie gebruiksvoorwerpen uit de Romeinse tijd, afkomstig uit Coriovallum - de Romeinse stad die onder Heerlen ligt. 

Entree en openingstijden
Openingstijden: eerste en tweede paasdag 12.00-17.00 uur.
Entree volwassenen/senior/CJP € 6,00; kind 4-12 jaar € 5,00;
museumjaarkaart gratis.

Informationen anfordern

Fragen?

Kontaktieren Sie uns:
Telefon +31 (0)45 560 5100
E-mail info@thermenmuseum.nl

Rufen Sie mich zurück:
Wenn Sie Ihre Nummer hier gebt,
rufen wir Sie zurück.