Heerlen Vertelt

Heerlen Vertelt is een platform dat twee maal per week verhalen en artikelen publiceert over de geschiedenis van Heerlen.

Missie
Heerlen Vertelt heeft de ambitie om de maatschappelijke betrokkenheid voor regionale geschiedenis bij de plaatselijke bevolking te stimuleren. Enerzijds worden jongeren meer bewust van de regionale geschiedenis, anderzijds worden ouderen meer betrokken bij het vastleggen. Anders dan met archief- of kranten stukken wilt Heerlen Vertelt de geschiedenis vanuit een persoonlijke blik vast leggen. 

Algemene Informatie
De laatste jaren schenkt de gemeente Heerlen toenemend aandacht aan culturele initiatieven. Ogenschijnlijk met als doel de stad meer naamsbekendheid te geven.
Door deze verandering van koers, is er na de operatie “Van Zwart naar Groen” wederom weinig plaats voor geschiedenis. Inherent hieraan is dat verhalen over “Heerlen van vroeger” verloren lijken te gaan. Met de steeds groter wordende groep ou...dere inwoners is nú het moment om de geschiedenis en verhalen van Heerlen vast te leggen. Hierdoor zullen deze mooie verhalen voor iedereen toegankelijk blijven. Middels Heerlen Vertelt hebben mensen - met een link naar de stad Heerlen en zijn historie - de mogelijkheid om hun verhaal te plaatsen.
Heerlen Vertelt is een initiatief van online communicatiebureau Made in Melon. Heerlen Vertelt wil zonder winstoogmerk, op innovatieve wijze, persoonlijke regionale geschiedenis vastleggen en verspreiden. Zonder subsidies maar mét onmisbare ondersteuning van bedrijven uit de regio onderhouden wij de portal Heerlenvertelt.nl, “Heerlen Vertelt: op papier” en de “Heerlen Vertelt: QR-code route.” 

 

E-mailadres

 info@heerlenvertelt.nl

Website

 http://www.heerlenvertelt.nl

Informationen anfordern

Fragen?

Kontaktieren Sie uns:
Telefon +31 (0)45 560 5100
E-mail info@thermenmuseum.nl

Rufen Sie mich zurück:
Wenn Sie Ihre Nummer hier gebt,
rufen wir Sie zurück.