26 december tm. 8 januari (gesloten: maandagen en 31 dec. en 1 jan.)

Thermenmuseum in kerstvakantie

In de kerstvakantie (26 dec.´11 t/m 8 jan.'12) zijn in het Thermenmuseum Heerlen Romeinse avonturen te beleven voor jong en oud. Behalve de mooie expositie "Er was eens een Romeinse weg" kun je deelnemen aan de Romeinse Familietocht, Romeinse spellen spelen en een mooie winterse wandeling maken langs de Romeinse weg; je start bij het Thermenmuseum.

Er was eens een Romeinse weg...
Deze internationale expositie vertelt over het reizen door het noorden van het Romeinse Rijk. Hoe werden de Romeinse wegen aangelegd? Wat weten we over het vervoer op deze wegen? Hadden de Romeinen ook wegwijzers? Deze vragen komen allemaal aan bod in de tentoonstelling. Je ziet voorwerpen van maar liefst 19 musea, afkomstig uit vijf Europese landen. Hieronder bevinden zich Romeinse topstukken uit onder meer Xanten, Trier, Parijs en Keulen.

Familiespeurtocht
Bij de expositie over de Romeinse weg hoort een leuke familiespeurtocht. Aan de hand van de speurtocht nemen de Romeinse kinderen Claudia en Flavius je mee op reis over een Romeinse weg. Claudia en Flavius reizen van Coriovallum (Heerlen) naar Agrippina (Keulen). Ze dagen jullie uit met opdrachten in grote rieten manden. Leuk voor jong en oud!

Romeinse spellen
Vind je spelen leuk? Ook de Romeinen hadden al veel plezier in het spelen van spellen. In het Thermenmuseum kun je nu deelnemen aan een groot aantal spellen uit de Romeinse tijd. Deze hebben spannende namen als: ´De kast van Archimedes, Het soldatenspel en Het ronde molenspel.´ Bovendien kun je een heuse toga passen en een legionairshelm dragen!

Winterse Romeinse wandeling
Sla een sjaal om en trek je warme wanten aan! Je gaat op pad voor een mooie winterse wandeling of fietstocht langs de oude Romeinse weg. De tocht leidt je door het schitterende Limburgse / Romeinse landschap. Vanuit Coriovallum (Heerlen) wandel of fiets je naar de restanten van de Romeinse villa die in Voerendaal is gevonden. De tocht kun je zonder begeleiding lopen of fietsen. In het Thermenmuseum is de wandeling "Van Vicus naar Villa" te verkrijgen.

Openingstijden
Thermenmuseum in kerstvakantie: 26 december ´11 tot en met 8 januari ´12. Open van di. tm. vrij.: 10.00-17.00 uur. Zat., zon- en feestdagen: 12.00-17.00 uur. Gesloten: elke maandag en 31 dec. en 1 jan.

Informationen anfordern

Fragen?