lezing: zonder Romeinen geen Maastricht

Het Thermenmuseum Heerlen presenteert op donderdag 19 januari de lezing van archeoloog Gilbert Soeters. Wat weten we eigenlijk over het ontstaan van Romeins Maastricht? En waarom is Maastricht in de Romeinse tijd altijd een kleine vicus (stad) gebleven? Archeologisch onderzoek in de afgelopen eeuwen heeft vele Romeinse vondsten opgeleverd. Deze vondsten geven inzicht in het dagelijkse Romeinse leven. In de lezing van archeoloog Soeters hoort u de allernieuwste inzichten over Romeins Maastricht.

Archeoloog Soeters
Sinds 2005 is Gilbert Soeters gemeentelijk archeoloog van de gemeente Maastricht. Eerder werkte hij als archeoloog / projectleider bij de Duitse archeologische opgravingfirma L.A.N.D. GmbH en was hij werkzaam als disciplineleider archeologie bij het RWS project 'De Maaswerken'. Hij studeerde Kunstgeschiedenis aan de Rijksuniversiteit te Utrecht en Archeologie aan de Universiteit van Amsterdam.

Meer lezingen
Het Thermenmuseum presenteert tot en met maart 2012 elke maand een lezing. De lezingen worden gegeven door vooraanstaande historici en archeologen en sluiten aan bij de tentoonstelling "Er was eens een Romeinse weg".

Kom luisteren!
De lezing van Gilbert Soeters vindt plaats op 19 januari om 19.30 uur. De entreeprijs bedraagt € 7,50 p.p.. Kaarten: bestellen via info@thermenmuseum.nl of bij de entreebalie van het museum. Reserveren is aanbevolen.

Informationen anfordern

Fragen?