Villa de Proosdij in Klimmen

ROMEINS LIMBURG GROEIT

In samenwerking met Thermenmuseum Heerlen ontwikkelt Villa de Proosdij een Romeinse tuin van 15.000m2 waarin alle facetten van de Romeinse tuinkunst aandacht krijgen. Er ontstaan een wijngaard, een boomgaard, Labyrint, stijltuinen, groentetuin en kruidentuin, visvijver, rozentuin en tuinen die gewijd zijn aan de verschillende Romeinse goden. Elke tuin belicht weer op een andere manier de cultuur en levenswijze van de Romeinen. In de gewelven van de Villa is een expositie ingericht over Romeinse tuinkunst en de toekomst van het project.

Van dit bijzondere project is de expositie en de Romeinse Keukentuin reeds te bezoeken.

In de Brasserie en op het terras kunt u tijdens de openingstijden van de expositie genieten van de Romeinse kookkunst. Tweeduizend jaar oude recepten komen zo tot leven met kruiden uit de Keukentuin.

Bekijk hier de menukaart.

Villa de Proosdij in Klimmen(gemeente Voerendaal)
Vanaf de Klimmense heuveltop waren de rood gedekte daken van Coriovallum in de verte te zien. Aan de voet van de heuvel lag het enorme villacomplex van de Romeinse Villa Rustica die de omgeving van voedsel voorzag. De Via Belgica verbond het gebied en zorgde voor reizigers en goederen tussen Keulen en de Franse kust.

Villa de Proosdij ligt midden in Romeins Limburg aan de Via Belgica. Het Project HORTUS, ROMEINS LIMBURG GROEIT! wil zichtbaar maken hoe de Romeinen met hun cultuur en kennis het Limburgse landschap voorgoed veranderden.

Wilt u de Hortus bezoeken?
Hortus, Romeins Limburg groeit! Iedere vrijdag, zaterdag en zondag geopend van 11.00u tot 18.00u of voor groepen ook op afspraak.

Villa de Proosdij
Familie Habets