September t/m december.

MuseumJeugdUniversiteit | Collegereeks voor kinderen!

Op zondag 14 september start in het Thermenmuseum een collegereeks speciaal voor kinderen! Op vier zondagen krijgen jullie colleges van echte wetenschappers over spannende, bijzondere en grappige onderwerpen uit de Romeinse tijd.

Colleges
Het eerste college op zondag 14 september gaat over schatten en vondsten; spannend! Het college heet ‘Wauw… een oude schat in mijn tuin! En nu?’. Archeologe Hilde Vanneste vertelt je tijdens dit college alles over hoe archeologen te werk gaan en wat je moet doen als je een schat vindt!

Op zondag 12 oktober vertelt Karen Jeneson in haar college alles over de badgeheimen van de  Romeinen. In de Romeinse tijd waren er namelijk helemaal geen badkamers en ook zeep was nog niet uitgevonden. Roken ze dan wel net zo fris als wij?

Gilbert Soeters houdt op zondag 9 november de lezing ‘Romeinse Rrrakkersss’: Hoe was het om kind te zijn in de Romeinse tijd? Moest je toen ook verplicht naar school? Was er genoeg tijd om te spelen en te ravotten? Of moest je werken?

De laatste lezing op zondag 14 december gaat over een wel heel wel bijzonder onderwerp:
‘Hoe poept een Romein?’ En hoe zagen hun wc’s er dan uit? Gemma Janssen weet er meer van!

Kosten en aanmelding
De colleges vinden elke tweede zondag van de maand plaats, van 11.00 uur tot 12.00 uur. Een collegekaart kost €20,- en geeft toegang tot vier colleges. Na afloop van de reeks ontvang je een certificaat. Aanmelden is verplicht. De collegereeks wordt samen met de MuseumJeugdUniversiteit georganiseerd. www.museumjeugduniversiteit.nl

Tijdens de colleges mogen de ouders/begeleiders gratis het museum bezoeken.

Informationen anfordern

Fragen?

Kontaktieren Sie uns:
Telefon +31 (0)45 560 5100
E-mail info@thermenmuseum.nl

Rufen Sie mich zurück:
Wenn Sie Ihre Nummer hier gebt,
rufen wir Sie zurück.