Vrijdag 5 september 2014

Lezing: Marcus Aurelius, keizer en filosoof

A A N K O N D I G I N G

Op 5 september 2014 organiseert 'Rubico - Filosofie en Cultuur’ een lezing in Heerlen met de titel:

Marcus Aurelius, keizer èn filosoof

De keizer-filosoof Marcus Aurelius heerste over het Romeinse Rijk van 161 tot 180 n. Chr. Als keizer voerde hij het rijk naar het hoogtepunt, als filosoof was hij de laatste grote vertegenwoordiger van de Stoa. In zijn 'Persoonlijke notities', die hij waarschijnlijk tussen 170 en 180 in zijn legertent schreef, denkt hij na over zijn idealen en twijfels. Een steeds terugkerend motief is de innerlijke vrijheid van de mens.

Spreker is de filosoof Robert Kragting. Hij verzorgt al vele jaren cursussen filosofie in Limburg. Zijn aanpak kenmerkt zich door het toegankelijk maken van het gedachtegoed van de grote denkers.

datum en tijd              vrijdagmiddag 5 september 2014, 14.00-16.00 uur

locatie                         Thermenmuseum, Coriovallumstraat 9, Heerlen

Kosten                                    € 8,50

Voor meer informatie en reservering bel met 'Rubico - Filosofie en Cultuur', 043-3631331, of kijk op de website www.rubico.nu  http://www.rubico.nu/lezingen/marcus-aurelius-keizer-en/