Beheer en Behoud

Een van de kerntaken van het Thermenmuseum is beheren en behouden van de archeologische objecten die in de afgelopen 150 jaar in en rond Heerlen zijn gevonden en in het museum worden bewaard. Het gaat hierbij om zowel het archeologische monument (het badhuis) als de archeologische voorwerpen.
Het ontsluiten van de collectie voor het publiek, het monitoren van de materiële toestand, het conserveren van de objecten en het laten restaureren zijn beheerswerkzaamheden die als uiteindelijk doel hebben de objecten te beschermen. Hiermee worden deze veilig gesteld voor toekomstige generaties. Denk hierbij aan preventieve maatregelen om ervoor te zorgen dat het object, niet, of ten minste zo weinig mogelijk door de tand des tijds wordt aangetast.
In het geval van restaureren speelt behoud uiteraard ook een belangrijke rol, maar daarnaast wordt getracht recht te doen aan het historische karakter, het uiterlijk van het object en de karakteristieke materiaaleigenschappen.

Informationen anfordern

Fragen?