Combinatieticket

Thermenmuseum met Museum Romeinse Katakomben

Romeinse combireis door Zuid-Limburg
Het huidige zuiden van Limburg heeft ruim vier eeuwen deel uitgemaakt van het Romeinse Rijk. Veroverd door Julius Caesar -rond 50 voor Christus- was het keizer Augustus die de regio inrichtte als de nieuwe provincie van Rome. In Heerlen vind je in het Thermenmuseum de indrukwekkende resten van een Romeins badhuis: de thermen. In Valkenburg bezoeken jullie het Museum Romeinse Katakomben. Wij bieden scholen een voordelig combinatiebezoek.

Bezoek het Thermenmuseum
Hier maak je gebruik van ons programma voor het voortgezet onderwijs. Kies voor het programma ‘De Romeinen komen’, de Digitale Kijkwijzer of de expositie Open & Bloot. Voordat jullie verder op reis gaan, kunnen de leerlingen hun zelf meegebrachte lunch bij ons eten. Bij mooi weer kan dat ook buiten.

Bezoek het Museum Romeinse Katakomben
Na het bezoek aan het Thermenmuseum vertrekken jullie naar het Museum Romeinse Katakomben in Valkenburg: een onvergetelijke belevenis. Dwalend door de onderaardse gangen neemt de gids je mee naar lang vervlogen tijden, naar het Rome uit het vroege Christendom van de derde en vierde eeuw. Je daalt af naar de graven van gewone Romeinse burgers en naar de schitterende grafkamers van vooraanstaande Romeinen. Een labyrint vol perfect nagebootste catacomben uit het oude Rome. In de mergelsteen zijn gaten uitgehakt om als horizontale grafnissen, de zogenaamde loculi, te dienen. Deze nissen werden vroeger afgesloten met een terracotta of een marmeren plaat. Welgestelde families hadden vaak een eigen grafkamer, een cubiculum, met rijkelijk versierde wanden. Prachtige fresco's, beelden, en het boeiende verhaal van de gids in het schijnsel van kaarslicht maken de rondleiding tot een fascinerende ervaring.

Combiticket Museum Romeinse Katakomben + Thermenmuseum: € 8,50
Gids Museum Romeinse Katakomben 20-25 personen: € 25,00
De betaling vindt plaats in het Thermenmuseum.

Reserveren en/of meer informatie
Voor meer informatie, een boeking of reservering kun je bij het Thermenmuseum of Museum Romeins Katakomben terecht:

- Thermenmuseum Heerlen
Online reserveringen via: reserveringen@thermenmuseum.nl of telefonisch 0031 (0)45 – 5605283. Te bereiken van maandag t/m vrijdag tussen 10.00-17.00 uur.

- Museum Romeinse Katakomben
Telefoonnummer: 0031 (0)43-6012554 of 0031(0)6- 51167856. Te bereiken van maandag t/m vrijdag tussen 10 en 17 uur. Kijk hier voor meer informatie over de rondleiding met de leerlingen.

Informationen anfordern

Fragen?