Extra's basisonderwijs

Workshop Romeinen en vrije tijd
Waarmee hielden de Romeinse bewoners zich bezig na een lange werkdag?
Romeinen hielden van spellen en waren fervente gokkers!

Wat gaan we maken?
Er wordt een leren buideltje en een spel zelf gemaakt van authentiek materiaal. Het spel heet "Mola Rotunda" en is het alom bekende Molenspel.Je ontvangt toelichting bij de spelregels en leert het spel spelen.

Waar
De workshops vinden plaats in de educatieve ruimte in de kelder van het Thermenmuseum. Er kunnen 20 leerlingen deelnemen aan een workshop. Bij een grotere groep wordt de groep gesplitst en circuleren de groepen tussen de verschillende programmaonderdelen.

De kosten voor de workshops bedragen €4,00 per leerling.
De kosten zijn opgebouwd uit:€ 3,00 materiaalkosten en € 1,00 begeleidingskosten

Duur
Een workshop duurt gemiddeld 1 uur (60 minuten). Het kan voorkomen dat de workshop uitloopt met maximaal 1 kwartier.

Reservering
In verband met het tijdig inkopen van materialen moet een school uiterlijk 2 weken voor het bezoek aan het Thermenmuseum een workshop gereserveerd hebben.

De workshop worden begeleid door Stichting SPQR.

Er wordt gewerkt met authentiek materiaal en technieken. Leerlingen maken niet alleen een product maar krijgen tijdens de workshop ook informatie over materiaal, leefwijze en gebruiken uit de Romeinse samenleving in Zuid Limburg.

Middels interactie tussen begeleidster en leerlingen, geïllustreerd door digitale beelden en informatie, worden de leerlingen meegenomen naar het leven van de Romeinse samenleving toegespitst op het thema van de workshop. Waar mogelijk wordt er lijn doorgetrokken van de huidige tijd naar het leven van toen.

Reserveren en of informatie
Neem dan contact op met de afdeling reserveringen reserveringen@thermenmuseum.nl
of 0031 (0)45 - 5605283
Te bereiken van dinsdag t/m vrijdag tussen 10.00-17.00 uur.

Informationen anfordern

Fragen?