t/m 28 augustus 2011

Kinderprogramma ''De Glasbak''

Romeins gerecycled glas

De Romeinen recycleden ook al. Zo werd er van glazen spullen die kapot waren, weer nieuwe glazen spullen gemaakt (recyclen). Het was namelijk gemakkelijker om al bewerkt glas te hergebruiken dan om uit grondstoffen nieuw glas te maken. Dit is een van de redenen waarom er weinig Romeins glas wordt teruggevonden. De spullen uit de tentoonstelling "Romeins glas" zijn waarschijnlijk allemaal meegegeven als grafgift. Vandaar dat deze spullen wel heel zijn teruggevonden.           

 

Stichting glasbak

Om ons er meer van bewust te maken hoe we met onze omgeving, het milieu, grondstoffen en recyclen om moeten gaan, heeft stichting glasbak deze reizende tentoonstelling gemaakt. Bij de glasbak en het educatieve programma dat het Thermenmuseum heeft gemaakt, zie je niet alleen de tentoonstelling "Romeins glas, geleend uit particulier bezit" en de glasbak, ook zijn er leerzame folders, leuke puzzels en een prijsvraag waar schitterende prijzen mee te verdienen zijn. Het educatieve programma is geschikt voor (school)groepen én voor individuele bezoekers.

 

Tentoonstelling Romeins glas

Het educatieve programma "De glasbak" is een onderdeel van de bijzondere tentoonstelling "Romeins glas, geleend uit particulier bezit" die tot 28 augustus in het Thermenmuseum te zien is. De expositie toont meer dan 270 glazen objecten uit de Romeinse tijd. Dit glaswerk is 1.700 tot 2.000 jaar oud. Tijdens de expositie zijn glazen topstukken te bewonderen, zoals een mythologische beker en een zogenoemd 'Ajax' flesje.

 

Informationen anfordern

Fragen?

Kontaktieren Sie uns:
Telefon +31 (0)45 560 5100
E-mail info@thermenmuseum.nl

Rufen Sie mich zurück:
Wenn Sie Ihre Nummer hier gebt,
rufen wir Sie zurück.