Basisonderwijs

Erfgoededucatie komt tot leven

Erfgoededucatie maakt onderdeel uit van de competenties cultuureducatie. De lessen leveren een bijdrage aan de kennisontwikkeling en vergroten de betrokkenheid en verbondenheid met de eigen omgeving.
Het nodigt uit tot vakoverstijgend denken en werken. Erfgoededucatie ontwikkelt bij leerlingen vaardigheden en talenten.
Aandacht voor de 21st century skills zijn het uitgangspunt bij ons educatief aanbod. Daarnaast is een bezoek aan het Thermenmuseum natuurlijk ook gewoon heel erg leuk. Voor de klas én de docent!
 
Kies uit ons aanbod voor het basisonderwijs:

De Romeinen komen (groep 5-6 of 7-8)
Duik in de tijd dat Romeinen in onze regio woonden! In de museumzaal kun je veel Romeinse gebruiksvoorwerpen ontdekken. Wist je dat we nu nog veel Romeinse voorwerpen gebruiken? Alleen in een modern jasje. 

Bouwen om te baden (groep 7-8)
Hoe bouw je enorme stenen gebouwen zonder hijskranen, betonmolens, bouwliften en graafmachines? Daar kom je tijdens deze expo achter, de Romeinen gebruikten namelijk meer dan alleen kracht. In de tentoonstelling nemen de specialisten uit het onderzoeksteam je mee in hun onderzoek en laten ze zien hoe ze op zoek gaan naar sporen die de Romeinen op de bouwmaterialen van het badhuis hebben achtergelaten.

Op Reis Met Fortvnata! (vanaf groep 5-6)
Fortvnata, een Romeinse dame, neemt de leerlingen mee op reis door het dagelijkse leven in de Romeinse tijd. Op een interactieve manier komen leerlingen veel te weten over het gekozen thema dat centraal staat in de workshop. Er wordt gebruikgemaakt van replica’s van authentieke voorwerpen. Waar mogelijk wordt een link gelegd met objecten uit het museum of vondsten uit de regio. Voor leerlingen een boeiende ervaring en herinnering. De thema’s waaruit gekozen kan worden:- Spelende Romeinen (€ 4,- per leerling);- Een Romeinse school. Was die er? (€ 5,- per leerling);- Wat de Romeinse pot schaft. (€ 4,- per leerling).
 
Bezoektijd
Een bezoek aan het Thermenmuseum varieert tussen 2 - 3 ½ uur, maakt u gebruik van het workshop-aanbod, dan verlengt u het bezoek met één uur extra.
Kosten
Entree is € 3,50 per leerling en begeleiders gratis maakt u gebruik van een workshop dan zijn de extra kosten € 4,- per leerling.
Reserveren en / of informatie
Neem contact op met de afdeling reserveringen reserveringen@thermenmuseum.nl of 0031 (0)45 - 5605283. Te bereiken van dinsdag t/m vrijdag tussen 10.00-17.00 uur.

Aanvraag

Vragen?

Neem contact op:
Telefoon +31 (0)45 560 5100
E-mail info@thermenmuseum.nl

Bel me terug:
Als u uw nummer hier invoert,
bellen wij u terug.