Voortgezet onderwijs

Maak een keuze uit ons educatief aanbod zoals digitale kijkwijzers, speurtochten, workshops en een Romeinse combireis door Zuid­Limburg. Het is er allemaal! 

Het Verhaal Van Coriovallum, digitale kijkwijzer
In het museum wandelen de leerlingen over de thermen, het Romeinse badhuis. Ze zien vele honderden objecten die in en om Heerlen zijn opgegraven. In de kijkwijzer neemt Marius, een Romeinse inwoner van Coriovallum, ze mee door de vaste expositie en het badhuis. De leerlingen loggen in met een smartphone/tablet op kunstuithetvuistje.nl en volgen de instructies. Lees meer.

De Nieuwe Expositie Open & Bloot, expositie
Deze tijdelijke expositie laat zien welke rol het badhuis in het stadse leven vervulde. De leerlingen gaan zelf op onderzoek. In een geheel vernieuwde interactieve omgeving ervaren leerlingen hoe losse puzzelstukjes van aannames en feiten samenvallen tot een eigen archeologisch verhaal. Lees meer.

Daar komen de Romeinen (Latijn), zoektocht
In deze zoektocht komen de leerlingen uitdrukkelijk in aanraking met het klassieke Latijn: oude Latijnse gezegdes, ontcijferen van Latijnse opschriften op archeologische objecten, vertalingen van beroemde Latijnse teksten enz. Leerlingen gaan op zoek naar de antwoorden op de gestelde vragen. Lees meer.

Reserveren en of informatie
Neem contact op met de afdeling reserveringen reserveringen@thermenmuseum.nl
0031 (0)45 - 5605283. Te bereiken van maandag t/m vrijdag tussen 10.00-17.00 uur.

Aanvraag

Vragen?

Neem contact op:
Telefoon +31 (0)45 560 5100
E-mail info@thermenmuseum.nl

Bel me terug:
Als u uw nummer hier invoert,
bellen wij u terug.