Groepen

Bedrijfsfeestjes, familie uitstapjes en meer.

WAT KUNT U MET UW GROEP IN ONS MUSEUM VERWACHTEN. 
 
AUDIOVISUELE PRESENTATIE
"Romeins Zuid - Limburg, het hele verhaal".Als inleiding en voorbereiding op uw bezoek. 
 
3D-TECHNIEKEN OVER DE THERMEN 
De nieuwe presentatie is op de loopbrug over de opgraving van de Romeinse thermen (badhuis) te bekijken. Door 3D-technieken kunt u zes filmpjes zien die de archeologische resten laten veranderen naar de Thermen van het Coriovallum van 2000 jaar geleden.
 
MUSEUMZAAL
Bezoek de museumzaal met uw vragenlijst waar u een goed beeld krijgt van het leven in de Romeinse tijd. De ruimte is ingedeeld in 6 verschillende thema’s met ieder een eigen kleur. In deze expositie ziet u enkele topstukken van de collectie van het Thermenmuseum op het gebied van Romeinse archeologie. 
 
DIGITAAL BADHUIS
 U kunt vanuit de rechter hoek in de museumzaal naar het platform. Hier is een digitaal kijkvenster aanwezig. Hiermee kunt u een kijkje nemen in de thermen zoals die er  2000 jaar geleden uit zouden hebben gezien. Achtergrondinformatie over de diverse aspecten van het Romeinse badhuis en het Romeinse leven is bereikbaar via uw vingertoppen. 
 
EXPOZAAL 
WISSELEXPOSITIES
In de Aula van het gebouw worden geregeld nieuwe exposities georganiseerd. Wilt u meer informatie hierover, bekijk dan onze website www.thermenmuseum.nl 
 
KOFFIECORNER 
In het Thermenmuseum zijn koffie, thee, chocolademelk, frisdrank en diverse versnaperingen te koop. Er zijn ruime zitplaatsen voor groepen bijvoorbeeld om een meegebrachte lunch te eten of de antwoorden op de speurtocht te controleren. In weekenden en vakantieperiodes kunnen hier Romeinse spellen worden gespeeld. 
 
MUSEUMWINKEL
In de museumwinkel bij de balie van het museum kunt u souvenirs kopen: replica’s van Romeinse voorwerpen( bronzen sieraden, houten spellen en schrijftafeltjes, aardewerken olielampjes etc.), ansichtkaarten en brochures en boeken over de Romeinse tijd. 
 
Groepen kunnen gebruik maken van leuke speurtochten die het museum biedt, een rondleiding krijgen van een van onze gidsen of -wanneer er geen andere activiteiten zijn- in de weekenden Romeinse spellen spelen. 
 
 
Reserveren en of informatie 
Neem dan contact op met de afdeling reserveringen reserveringen@thermenmuseum.nl    of 0031 (0)45 - 5605283
Te bereiken van dinsdag t/m vrijdag tussen 10.00-17.00 uur.
 
 
 

Request

Questions?

Please contact us:
Phone+31 (0)45 560 5100
E-mail info@thermenmuseum.nl

Call me back:
If you fill in your telephone number,
we will call you back. 

Zie ook...