Kerstactiviteiten

Kom speuren en maak Romeins licht!

Het Thermenmuseum biedt leuke activiteiten tijdens de kerstdagen. Voor jong en oud! Er zijn workshops, romeinse spellen én er is een spannende speurtocht. 

Workshop: Romeins olielampje
Maak zelf een Romeins olielampje tijdens de speciale kerstworkshops in het museum!

Olielampjes werden vroeger als cadeau aan het einde van het jaar aan dierbaren geschonken. Het was een praktisch en symbolisch cadeau. Romeinen hadden namelijk geen stroom, dus ieder lampje was welkom, zeker in de donkere winterse dagen rond kerst! De olielampjes werden gebruikt om huiskamers en andere vertrekken in huis te verlichten. Ze werden ook gebruikt bij heilige plekken en gedenkbeelden. Een lampje cadeau geven voor het nieuwe jaar betekende dat je iemand ‘een ander licht’ wenste in de duisternis. Deelnemen aan deze speciale workshop kan op 26,27 en 30 december én op 2 en 3 januari. Tijdstip van de workshop is van 14.00-16.00 u. Er wordt een kleine vergoeding van € 2,50 p.p gevraagd. 

Speurtocht: heb jij de X-factor?
Heb jij de Romeinse X-factor? Maak een spannende speurtocht door het museum en ontdek het! De Romeinen zijn honderden jaren lang het machtigste volk op aarde geweest. Om zo succesvol te zijn moeten zij in het bezit zijn geweest van de X factor. In de kerstvakantie kun je in het Thermenmuseum ervaren of jij net zo slim, creatief en behendig bent als een Romein. Ontdek en beleef het Romeins parcours : Weet jij hoe je een Romeinse tempel bouwt? Hoe schrijf je jouw naam in Latijn? Hoe snel ben jij op Romeinse badslippers en maak tot slot een selfie op een Romeinse sofa. 

In de Romeinse huiskamer ontdek je of jij de Romeinse X-factor hebt. Daarnaast kun je in het museum Romeinse spellen spelen. De speurtocht en de spellen zijn gratis.

Demande

Des questions à nous poser

Contactez-noud:
Tél. +31 (0)45 560 5100
E-mail info@thermenmuseum.nl

Rappelez-moi:
Laissez-nous votre numéro de téléphone
ci-dessous, et nous vous rappellerons.