GRATIS entree - zondag 30 april

HeerlenStormt in het Thermenmuseum

Na het succes van VenloStormt en RoermondStormt vindt op zondag 30 april 2017 de eerste editie plaats van HeerlenStormt. Een hindernissen stormloop voor een breed publiek over een afwisselend, uitdagend en origineel parcours tussen de 2,3 en 30,4 km voor personen vanaf 6 jaar.

HeerlenStormt is het overwinnen van jezelf en de uitdagende hindernissen. Alleen of met je vrienden. Ploeteren door aarde, modder en water. Kameraadschap, plezier en het halen van de finish staan bij HeerlenStormt centraal. Maar het is ook een wedstrijd met tijdregistratie, de snelste wint. Opvallend is dat het parcours door meerdere markante gebouwen en twee natuurgebieden van Heerlen voert. Ook worden enkele waterglijbanen en modderbakken gerealiseerd.

Nadat de deelnemers de Nieuwe Nor, de Meeuzenbroekervijver en het Aambos hebben bezocht, stormen zij verder richting Luciushof, het Savelbergklooster om vervolgens het Thermenmuseum te bezoeken. Hier lopen zij via het pad langs het badhuis naar de binnenplaats van het Thermenmmuseum. Daar betreden zij het museum en lopen vervolgens langs de Romeinse vitrines om vervolgens via de spelonken (de kelder) van het Thermenmuseum weer de route op de openbare weg te vervolgen. De lopers zullen het Thermenmuseum bezoeken tussen 12.30 uur en 15.30 uur.

Het Thermenmuseum is onderdeel van de grote route en de route voor de 12 en 13 jarigen, die het 7 km parcours volgen.

Kijk voor meer informatie op: www.heerlenstormt.nl