Nu te zien!

Expositie Open en Bloot

In het Thermenmuseum bezoek je de expositie “Open & Bloot; de rol van het badhuis in het Romeinse stadsleven. Baden, borrelen, bieden en beppen."

Deze expositie Open & Bloot neemt de bezoekers mee in het bruisende leven van het Romeins Badhuis. Het badritueel wordt uitgebreid onder de loep genomen. Wie kwamen er naar het badhuis? Hoe zagen de rituelen eruit en welke attributen werden gebruikt? Daarnaast wordt er aandacht besteed aan de rol die het badhuis innam in het stadse leven. Waarom was het zo populair, wie kwamen erop af en hoe ontwikkelde het badhuis zich? Met een bezoek aan het badhuis krijgen we een andere kijk op de Romeinen en het Romeinse leven.

De expo Open & Bloot vindt plaats in het kader van het onderzoek ‘Zoeken naar de Bron’. In dit onderzoek wordt gezocht naar nieuwe puzzelstukken uit het verhaal van de Heerlense Thermen. Ook wordt onderzocht op welke manier het badhuis gerestaureerd en geconsolideerd moet worden om het voor de toekomst te bewaren.

Bij een toegangskaart (€ 7,75) krijg je een jaarkaart voor 2017 cadeau.