Aanrader!

Beleefroute: 2000 Jaar Heerlen

Heerlense musea en Gemeente Heerlen bundelen krachten met interactieve Beleefroute: 2000 Jaar Heerlen

Wat heeft Heerlen gemaakt tot wat het nu is? Hoe komt het dat deze stad zich keer op keer opnieuw uit lijkt te vinden? Vier Heerlense musea en Gemeente Heerlen willen inwoners en bezoekers meer laten ontdekken over de bijzondere geschiedenis van Heerlen. Een interactieve beleefroute neemt bezoekers mee op tijdreis en laat mensen zelf zien, horen en ervaren hoe mensen in Heerlen leefden in de belangrijkste periodes van de afgelopen 2000 jaar.

Wandelen, luisteren, beleven
Deze theatrale wandel-, luister- en beleefroute leidt bezoekers langs de belangrijkste historische plekken van Heerlen, inclusief Nederlands Mijnmuseum, SCHUNCK*, Savelbergklooster en Thermenmuseum. Maar ook enkele murals en de nieuwste aanwinst van Heerlen, het Maankwartier, worden aangedaan.

Ontdek- en doe-opdrachten in de gids en audiofragmenten die eenvoudig op de smartphone te beluisteren zijn, brengen historisch Heerlen tot leven.

Route op maat
De route is samengesteld voor iedereen van 6 jaar en ouder en kan in zijn geheel of in delen worden gelopen. Het startpunt bepaal je zelf. De afstand is ongeveer 6 kilometer. De route wandelen duurt circa 1,5 uur. Wanneer ook de musea worden bezocht – dan ben je circa een halve dag aan het tijdreizen.

Route nu verkrijgbaar
De route met uitgebreide gids en audiofragmenten kost € 3,50 en is online verkrijgbaar via 2000jaarheerlen.nl. De route wordt daarnaast ook verkocht in de deelnemende musea, en via de VVV. De gids biedt verschillende kortingen op entrees of consumpties in de musea.