Van 13 tot en met 15 oktober: alle wegen leiden naar HEERLEN

Nationale Archeologie Dagen

Alle wegen leiden naar ROME HEERLEN

Het hele land staat in het teken van archeologie tijdens de Nationale Archeologiedagen op 13, 14 en 15 oktober. Ook dit weekend moet je natuurlijk in Heerlen zijn!

Vul je dag met de unieke Romeinse geschiedenis van Heerlen én de leuke en leerzame activiteiten voor jong en oud. Dompel je onder in Coriovallum!

Programma Nationale Archeologiedagen

Elke dag: bezoek de nieuwe expositie Open & Bloot

Zaterdag 14 & Zondag 15 oktober 2017
Proef lekkere hapjes uit de Romeinse keuken. Ga zelf aan de slag en krijg de Romeinse weeftechnieken onder de knie of maak je eigen mooie fibula. Natuurlijk kun je je ook nog even laten verwennen in de Romeins beautysalon zodat je als herboren de dag kunt afsluiten.

Doe mee en geniet op zijn Romeins:

* Romeinse hapjes 12.00 uur - 17.00 uur

* Workshop fibula maken 12.00 uur - 17.00 uur

* Workshop weven 12.00 uur -17.00 uur

* Romeinse beautysalon 12.00 uur - 17.00 uur

Speciale Rondleidingen en kinderlezing

Tijdens een rondleiding vertelt een gids je de allerleukste en interessantse weetjes over de historische opgravingen en onderzoeken. Ontdek wat je nog niet wist en wat je misschien atijd al wilde weten.

* Rondleiding onderzoek & opgraving: 12.00 uur - 13.00 uur & 14.00 uur - 15.00 uur

* Rondleiding zaal 2: 14.00-15.00 uur

* Interactieve kinderlezing: “Schoonheidsidealen voor kinderen” in de filmzaal

* Romeinse Stadswandeling door Heerlen: 16.00-17.00 uur

Je betaalt op deze dagen slechts de reguliere entree. ALLE activiteiten en rondleidingen zijn inclusief in het Thermenmuseum. Je ontvangt zelfs een jaarkaart Thermenmuseum 2017!

Via de link vind je allles over het landelijke programma tijdens de Nationale Archeologiedagen