Donderdag 16 februari

Lezing: Romeins platteland in Zuid Limburg

Romeins platteland in Zuid-Limburg
Lezing archeoloog drs. Gerard Tichelman 16 februari Thermenmuseum

Wist u dat Zuid-Limburg in de Romeinse tijd redelijk 'dicht' bevolkt was en dat Zuid-Limburg daarom nu beschikt over een groot aantal Romeinse vindplaatsen? Deze vindplaatsen vertellen ons van alles over het Romeinse leven in deze streek. Op donderdag 16 februari vertelt drs. Gerard Tichelman over het Romeinse platteland in Zuid-Limburg. In zijn lezing presenteert archeoloog Tichelman de opgravingsresultaten van twee grote opgravingen (Kerkrade-Holzkuil en Heerlen-Trilandis). Op deze plaatsen is bewoning tussen de 1ste en 3de eeuw aangetoond.

Archeoloog
Gerard Tichelman is als Klassiek Archeoloog afgestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Sinds 2006 werkt hij als senior projectleider bij RAAP Zuid- Nederland en is hij verantwoordelijk voor het gravende onderzoek. Eerder werkte hij als projectleider bij het Archeologisch Diensten Centrum (ADC) en was hij werkzaam als gravend archeoloog in Duitsland bij de firma LAND.

Meer lezingen
Gedurende de expositie "Er was eens een Romeinse weg" organiseert het Thermenmuseum tot en met maart 2012 elke derde donderdag van de maand een lezing. De lezingen worden gegeven door vooraanstaande historici en archeologen. Volgende maand staat alweer de laatste lezing op het programma. Het thema van Tessa de Groot is 'Onderzoek naar de Romeinse wegen in Limburg'.

Expositie "Er was eens een Romeinse weg"
De internationale tentoonstelling "Er was eens een Romeinse weg" vertelt over reizen door het noorden van het Romeinse Rijk. In de tentoonstelling zijn voorwerpen te zien van maar liefst 19 musea, afkomstig uit vijf Europese landen. Hieronder bevinden zich Romeinse topstukken uit onder meer Xanten, Trier, Parijs en Keulen. De tentoonstelling vindt plaats tot en met 31 maart 2012.

Kom luisteren!
De lezing van Gerard Tichelman vindt plaats op donderdag 16 februari om 19.30 uur, locatie Thermenmuseum Heerlen. De entreeprijs bedraagt € 7,50 p.p.. Kaarten: bestellen via info@thermenmuseum.nl of bij de entreebalie van het museum. Reserveren is aanbevolen.

Thermenmuseum, Coriovallumstraat 9, 6411 CA Heerlen, 045 - 560 51 00, www.thermenmuseum.nl