Dinsdag 22 april 2014 om 18.30 uur

GRATIS docentenavond voor alle basisscholen in Parkstad

Ontdek Romeins Zuid Limburg!
Speciaal voor alle basisscholen in PARKSTAD organiseert het Thermenmuseum een docentenavond. U bent van harte uitgenodigd op dinsdag 22 april. Deze avond staat in het teken van een hernieuwde kennismaking met het Thermenmuseum. Reis mee door Romeins Zuid Limburg: ontdek onze vernieuwde museumzaal waarbij de authentieke  Romeinse geschiedenis van deze streek centraal staat.

Erfgoed-educatie
Wij vinden het belangrijk om de samenwerking tussen het onderwijsveld en ons museum op te bouwen en banden te verstevigen. Deze avond kunt u kennismaken met ons verhaal en ons educatief aanbod. Samen hebben we hetzelfde doel: de leerling de eigen omgeving te laten ontdekken in ruimte en tijd. Erfgoed-educatie is omgevingsonderwijs.

18.30 uur   Inloop
19.00 uur   Welkom door Ruth Kleijnen, educatie Thermenmuseum
19.05 uur  Onze geschiedenis: Reis mee door Romeins Zuid Limburg, door Karen Jeneson, conservator Thermenmuseum
19.30 uur  Visie op erfgoededucatie: Stand van zaken en nieuwe ontwikkelingen, door Ruth Kleijnen
20.00 uur  Beleef Romeins Zuid Limburg: Ontdek zelf de museumzaal en het badhuis
20.30 uur  Groepsreflectie
20.45 uur  Voorbeelden nieuw aanbod: o.a. Museum Jeugd Universiteit en ontwikkeling van Thermen Game
21.15 uur   Afsluiting
Tijdens de avond kunt u genieten van  een Romeinse proeverij zoals brood met moretum.
Aan het eind van de avond ontvangt u een goodybag met een VIPcard!

U kunt zich vóór donderdag 17 april aanmelden voor deze avond via
info@thermenmuseum.nl of tel. 045-5605100.

Wij verheugen ons op uw komst!

.