Workshop Basisonderwijs

Workshop Romeinen en vrije tijd

Workshop ‘Romeinen en vrije tijd’
Nog meer leren? Naast het programma ‘De Romeinen komen’ is er de optie voor een aanvullende workshop. Deze workshop gaat over waarmee de Romeinen zich bezighielden na een lang werkdag. Wist je bijvoorbeeld dat Romeinen van spellen hielden en fervente gokkers waren?

Wat gaan we doen?
De leerlingen worden meegenomen in het leven van de Romeinse samenleving. Ze werken met authentieke materialen en technieken en maken een buideltje dat ook gebruikt wordt als spelbord voor verschillende spellen. Bijvoorbeeld het bekende Molenspel ‘Molu Rotunda’. Naast het maken van het product en het spelen van het spel, ontvangen ze tijdens de workshop informatie over het materiaal, de leefwijze en de gebruiken van de Romeinse samenleving in Zuid-Limburg. De workshop is geschikt voor twintig leerlingen en vindt plaats in de aula van het Thermenmuseum. Bij een grotere groep wordt de groep gesplitst en circuleren de groepen tussen de verschillende programmaonderdelen.

Kosten en duur
De workshop wordt gegeven door Fortvnata. De kosten voor de workshop bedragen € 4,00 per leerling. Dit bedrag bestaat uit materiaalkosten (€ 3,00) en begeleidingskosten (€ 1,00). Dit bedrag komt bovenop de entree per leerling. De workshop duurt gemiddeld één uur, maar het kan voorkomen dat de workshop een kwartiertje uitloopt.

Reserveren en/of meer informatie
In verband met het tijdig inkopen van de materialen moet er uiterlijk twee weken voor bezoek gereserveerd worden. Interesse? Neem contact met de afdeling reserveringen of 0031 (0)45 – 5605283. Bereikbaar van dinsdag t/m vrijdag tussen 10.00-17.00 uur.

Zie ook...