Tentoonstelling
Vanaf 10 januari t/m 29 maart 2015

Het Hart van Grind

Op 10 januari opent het Thermenmuseum de fototentoonstelling ‘het Hart van Grind’, in de gang van het museum. De presentatie toont het werk van geoloog en fotograaf Dirk Wiersma. De foto’s zijn tot en met 29 maart dagelijks te zien. 

Dirk Wiersma is geoloog en fotograaf. Met zijn camera legt hij de schoonheid vast die geborgen ligt in stenen, rotsen en mineralen en in allerlei andere aspecten van de geologie.  

“Iedere steen die wij oprapen heeft een eigen karakter en een eigen geschiedenis. De geologie biedt ons een diepgaand inzicht in de materialen en structuren waaruit onze planeet bestaat.”

De foto’s van Dirk Wiersma tonen een sprookjesachtige wereld die soms spectaculair of gewoon mooi is. Door gebruik te maken van een microscoop of polariserend licht maakt hij het mineraalleven zichtbaar. De foto’s vertellen het verhaal van het ontstaan en de levensweg van de steen.

De tentoonstelling van de foto’s in het Thermenmuseum is onderdeel van de gelijknamige manifestatie ‘het Hart van Grind’ op de Brunssummerheide. Bij deze manifestatie word je meegenomen om de diepste lagen van het steentje bloot te leggen. Zo kom je op de Brunssummerheide tijdens een 3,5 km lange wandeling door de bossen en over de heide bijzondere steenformaties tegen. Beeldend kunstenaar Adri Verhoeven realiseerde daar 11 stenen kunstwerken in de natuur.

Demande

Des questions à nous poser

Contactez-noud:
Tél. +31 (0)45 560 5100
E-mail info@thermenmuseum.nl

Rappelez-moi:
Laissez-nous votre numéro de téléphone
ci-dessous, et nous vous rappellerons.