Iedere maand gedurende de tentoonstelling "Er was eens een Romeinse weg..."

Lezingenreeks over reizen in de Romeinse tijd

Bijzondere lezingenreeks over reizen in de Romeinse tijd

Gedurende de periode september 2011 - maart 2012 vindt elke maand een boeiende lezing plaats over het thema 'Romeinse wegen en reizen in het Romeinse rijk'. Archeologen en oud-historici geven de lezingen. Losse kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar. Het is ook mogelijk een passe-partout voor de hele reeks te kopen. Een van de hoogtepunten is een lezing gegeven door de bekende classicus Fik Meijer.

Programma en onderwerpen
De lezingen vinden in principe plaats op de derde donderdag van de maand
Locatie: Thermenmuseum
Aanvangstijd: 19.30 uur

15 september vertelt drs. Marlien Janssens, archeoloog en projectleider bij bureau RAAP Zuid, over de opgravingen aan de Valkenburgerweg in Heerlen, waar de Via Belgica en een Romeins woonhuis uit het voormalige Coriovallum zijn gevonden.

27 oktober geeft drs. Tom Hazenberg, archeoloog en directeur van Hazenberg archeologie Leiden, de lezing  'Reizen over water'. Romeinse scheepswrakken vertellen hun verhaal, waarin het reizen per schip over de Maas en de Rijn centraal staat.

17 november vervalt de lezing van drs. Maarten Dolmans. In plaatst hiervoor geeft archeologe en conservator van het Thermenmuseum Karen Jeneson een lezing over 100% Romeins Heerlen. Voor meer informatie klik hier.

15 december vertelt de bekende classicus dr. Fik Meijer over reizen in het Romeinse Rijk.  Deze lezing is uitverkocht, u kunt u aanmelden voor de wachtlijst.

19 januari geeft drs. Gilbert Soeters, gemeentelijk archeoloog van de gemeente Maastricht, een lezing met als titel 'Handel en wandel in de Romeinse tijd.'

16 februari houdt drs. Gerard Tichelman, archeoloog en projectleider bij RAAP Zuid, een verhaal over het Romeinse platteland in zuid Limburg, waarbij de resultaten van twee recente grote opgravingen aan bod komen.

Tessa de Groot geeft de laatste lezing uit de reeks op 15 maart. Zij is werkzaam bij de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed als senior onderzoeker Romeinse tijd - archeologie. Het thema van deze lezing is 'Onderzoek naar de Romeinse wegen in Limburg'.

Deelnemen en kosten

Prijs per lezing € 7,50, passe-partout prijs voor de zeven lezingen is € 40,-.
Wil je daarnaast ook de tentoonstelling bezoeken en de publicatie kopen, dan kan dat met het passe-partout van € 55,-.

Voor leden van het LGOG, heemkunde verenigingen in Limburg en de abonnees van 'Het Land van Herle' gelden speciale tarieven:
losse lezing € 5,-. passe-partout voor de zeven lezingen € 30,-. Een passe-partout in combinatie met de catalogus van de tentoonstelling "Er was eens een Romeinse weg..." € 45,- incl. één gratis entreekaartje.

U kunt kaarten en passe-partouts bestellen via het emailadres info@thermenmuseum.nl o.v.v. 'entreekaartjes lezingen'. Er kunnen ook passe-partouts en kaartjes bij de entree van het museum worden gekocht voor de reguliere entreeprijs per kaartje. Er is slechts een maximum aantal plaatsen beschikbaar!

Demande

Des questions à nous poser

Contactez-noud:
Tél. +31 (0)45 560 5100
E-mail info@thermenmuseum.nl

Rappelez-moi:
Laissez-nous votre numéro de téléphone
ci-dessous, et nous vous rappellerons.