10 en 11 september

Open monumentendagen

Gratis naar Thermenmuseum tijdens Open Monumentendagen

Tijdens de Open Monumentendagen zaterdag 10 en zondag 11 september kunt u het Thermenmuseum Heerlen gratis bezoeken. Een mooie gelegenheid om (opnieuw) kennis te maken met dit historische museum.

Dit weekend is tevens het eerste moment dat de international tentoonstelling "Er was eens een Romeinse weg ..." te zien is. Deze expositie vertelt over de aanleg en het gebruik van Romeinse wegen in noordwest Europa. In de tentoonstelling zijn voorwerpen te zien van maar liefst 19 musea, afkomstig uit vijf Europese landen. Hieronder zijn Romeinse topstukken uit onder meer Xanten, Trier, Parijs en Keulen in Heerlen te zien. Het Thermenmuseum produceerde samen met het Romeins, archeologisch museum in Bavay deze bijzondere tentoonstelling.  De tentoonstelling vindt plaats van 10 september 2011 tot en met 31 maart 2012.

Bijbehorende publicatie

Bij deze nieuwe tentoonstelling is wederom een mooie publicatie uitgegeven met de titel "Er was eens weg, wegen in het noorden van het Romeinse rijk". In dit rijkelijk geïllustreerde boek komen de verschillende onderwerpen aan bod. Een van de hoofdstukken handelt over "Mijlpalen, de wegwijzers langs de Romeinse wegen in Gallia Belgica" geschreven door de conservator van het Thermenmuseum Karen Jeneson.

Lezingen
Gedurende de tentoonstelling wordt er maandelijks een lezing gegeven over een thema dat met Romeinse wegen en reizen in de oudheid te maken heeft. Houd voor meer informatie hierover deze website in de gaten. De eerste lezing is op donderdag 15 september om 19.30 uur in het Thermenmuseum. Marlien Janssens vertelt   over "Wonen langs de Romeinse weg in Coriovallum, opgraving Valkenburgerweg 25a Heerlen" meer informatie vragen of aanmelden kan per email info@thermenmuseum.nl t.a.v. lezingen Thermenmuseum of telefonisch 045 560 5100