Tentoonstelling
18 t/m 26 april 2015

Nationale museumweek

Nationale museumweek
Kasteel Hoensbroek
en Thermenmuseum 

Tijdens het Nationaal Museumweek van 18 t/m 26 april 2015 kunt u Kasteel Hoensbroek en het Thermenmuseum bezoeken. Ons echte /goud\! Dit is een mooie gelegenheid om (opnieuw) kennis te maken met deze historische gebouwen.  

Ons echte /goud\
Elk museum, elke collectie toont ons een deel van een geweldige rijkdom, ons echte goud! Een enorm cultureel kapitaal, dat van ons allemaal is. U kunt het ontdekken door verrassende initiatieven, binnen en buiten de muren van het museum. 

ONS PRONKSTUK
Kasteelmuseum: een ongelooflijke belevenis!
Kasteel Hoensbroek is een van de grootste en mooiste kastelen van Nederland. In dit kasteelmuseum bewondert u meer dan veertig authentiek ingerichte kasteelvertrekken. Daterend uit de middeleeuwen tot en met de 18e eeuw. In de roemrijke zalen komt het verhaal over het kasteel en de oorspronkelijke bewoners tot leven. Beleef het mee!

Tijdens de museumweek
Urenlang speelplezier op het tweede binnenplein van het kasteel met Middeleeuwse spellen. Leuk voor jong en oud; daag elkaar uit voor een potje ouderwets hoefijzerwerpen of sjoelen en geniet na afloop van een drankje en lekkernij in de Domestique plaats.

 Kasteel Hoensbroek, Klinkertstraat 118, Hoensbroek / T 045 - 5227272 / www.kasteelhoensbroek.nl 

ONS PRONKSTUK
Thermenmuseum: 100% Romeins
In het Thermenmuseum in Heerlen vindt u de indrukwekkende restanten van een Romeins badhuis, de  thermen. Het is het best bewaarde Romeinse (publieke) badgebouw van Nederland. Het museum heeft daarnaast een gevarieerde collectie gebruiksvoorwerpen uit de Romeinse tijd, afkomstig uit Coriovallum - de Romeinse stad die onder Heerlen ligt. 

Thermenmuseum, Coriovallumstraat 9, Heerlen / T 045 - 5605100 / www.thermenmuseum.nl  

Demande

Des questions à nous poser

Contactez-noud:
Tél. +31 (0)45 560 5100
E-mail info@thermenmuseum.nl

Rappelez-moi:
Laissez-nous votre numéro de téléphone
ci-dessous, et nous vous rappellerons.